Kullas uransa ensimmäisestä MM-podiumista: ”Fiilis on aivan mielettömän mahtava!”

Kilpailua edeltävät päivät olivat varsinaista turbulenssia, sillä Kullaksen piti tehdä debyytti MXGP-luokassa, mutta hän sai vain muutamia päiviä ennen kilpailua tarjouksen tuuraajapaikasta MX2-luokkaan Husqvarnan tehdastiimiin.

Kullas kiinnitettiin Latvian MM-osakilpailun alla Wilvo Nestaan Husqvarna-tehdastiimiin korvaamaan loukkaantuneena oleva Alexandr Tonkov.

Venäläinen on ajanut tänä vuonna yhden erävoiton MX2-luokassa, joten tiedossa oli, että Kullas saa käyttöönsä huippuluokan kaluston.

Kullas ehti harjoitella Husqvarnalla vain kahdesti, mutta hän ajoi silti Latviassa sunnuntaina eräsijat viisi ja kolme. Ne toivat yhteistuloksissa kolmospaikan, ja Kullas nousi ensimmäistä kertaa urallaan MM-sarjassa palkintokorokkeelle.

– Fiilis on aivan mielettömän mahtava. Koko tämä tilaisuus ajaa Husqvarnan tehdastiimissä tuli niin nopeasti ja täytenä yllätyksenä, että olen siitä vieläkin hämilläni. Kolmossija oli erityisen tärkeä itselleni, perheelleni ja taustoilleni kuten varmasti myös tiimille, joka antoi minulle tämän tilaisuuden, Kullas puki tuntojaan sanoiksi.

– Toisen erän ajaminen oli yhtä aikaa nautintoa ja tuskaa, sillä tiesin kolmossijan tuovan minulle uran ensimmäisen palkintokorokepaikan. Ajatuksia joutui oikein laittamaan kasaan nimenomaan ajosuoritukseen. Varsinkin, koska pari sijaa takanani ollut Jeremy Seewer olisi ohituksella vienyt palkintosijan minulta.

Kullasta ennen suomalaiskuljettaja on ollut pääluokkien palkintokorokkeella vuonna 2005, jolloin Jussi Vehviläinen ajoi kolmanneksi MX1-luokassa – nykyinen MXGP – Portugalissa.

Vuotta aiemmin Vehviläinen oli MX2-luokassa toinen Belgiassa. Vehviläinen on toiminut ajouransa jälkeen Kullaksen valmentajana.

– Huhhuh, mikä veto ja tulos. Aivan huikeaa. Harrin potentiaali on ollut tiedossa, mutta palaset eivät ole vain loksahtaneet kohdalleen. Nyt kun tämä toteutui, ei voi olla kuin supertyytyväinen Harrin puolesta, Vehviläinen riemuitsi.

Kullaksen uran paras eräsijoitus ennen sunnuntaita oli nelostila Yhdysvaltojen-osakilpailusta kaudelta 2011. Yhteistuloksissa Kullas on ollut parhaimmillaan viides Hollannissa vuonna 2010.

Kullas on kilpaillut tänä vuonna pääasiassa englantilaisen Heads & All Threads Suzuki -tiimin väreissä saarivaltion sarjoissa sekä kahdessa MX2-luokan MM-osakilpailussa.

Kullas on ajanut myös Viron mestaruussarjassa ja hänen piti osallistua Latviassa MXGP-luokkaan suomalaisen 137 Motorsport -tiimin kuljettajana. Sekä 137 Motorsport- että Heads & All Threads Suzuki -tiimi antoivat Kullakselle luvan ajaa Latvian MM-osakilpailu Husqvarna-tiimissä, jossa Kullas jatkanee koko loppukauden ajan.

Britti Max Anstie voitti MX2-luokan MM-osakilpailun Latviassa. Isäntämaan Pauls Jonass ajoi toiseksi.

MXGP-luokassa voittoa juhli hollantilainen Glenn Coldenhoff. Seuraavat sijat menivät ranskalaisille Gautier Paulinille ja Romain Febvrelle.

MX2, yhteistulos:
1. Max Anstie, GBR, Kawasaki, 50 pistettä
2. Pauls Jonass, LAT, KTM, 44p.
3. Harri Kullas. FIN, Husqvarna, 36p.

MXGP, yhteistulos:
1. Glenn Coldenhoff, NED, Suzuki, 47p.
2. Gautier Paulin, FRA, Honda, 40p.
3. Romain Febvre, FRA, Yamaha, 38p.

Kaikki tulokset:
http://results.mxgp.com/mxgp/standings.aspx

Uusin numero