Kullas SM-avauksen ykkönen

Avauskisan finaaliin, eli kahdenkymmenen parhaan joukkoonkin tie oli jo kivinen. Aika-ajoon starttasi 54 kilpailijaa ja jo aika-ajoa seuranneen karsintaerän jälkeen katsomo kutsui yli kymmentä kilpailijaa. Huiman kovatasoisen finaalin startissa terävimpiä olivat Kullas ja paluun radoille tälle kaudelle tehnyt Antti Pyrhönen. Kotiradallaan ajanut Pyrhönen johti finaalia vajaan kierroksen verran, kunnes Kullas pääsi ohittamaan. Tämän jälkeen Kullas pakeni vakuuttavasti tehden loppujen lopuksi lähes puolen minuutin eron kakkosena maaliin saapuneeseen Pyrhöseen.

Kisa kolmospaikasta oli kahden kauppa, Niko Koskela ajoi muutaman kierroksen ajan kolmantena. Kannassa väijynyt Atte Jousi pääsi kuitenkin kuittaamaan Koskelan pienestä virheestä. Kaksikko taivalsi tasamatkaa koko finaalin, rajusta yrityksestä huolimatta Koskela ei kuitenkaan päässyt enää ohittamaan Jousta. Viidenneksi ajanut Ludde Söderberg oli viimeinen, jota erän suvereeni voittaja ei ehtinyt ohittaa kierroksella.

Ennakkosuosikeista Santtu Tiaisen kisa loppui jo ensimmäisen mutkan hurjaan kaatumiseen, onnekseen mies selvisi tilanteesta ilman suurempia vammoja. Neljännellä kierroksella keskeytti kaatumisen jälkeen EM-kokemusta tänä vuonna kerryttänyt Eeli Takatalo.

Omien sanojensa mukaan haastajan roolissa startannut Pyrhönen ei ollut yllättynyt Kullaksen vauhdista.

– Sanoin jo 2009-kaudella että Harrista on kasvamassa maailmanluokan vetomies. Alussa pystyin ajamaan kisaa, mutta sitten Harri taisi löytää kolmosvaihteenkin, Pyrhönen nauratti yleisöä podiumilla.

-Kuntoni ja kisan vaatima puristus ei vielä ole loukkaantumisen jäljiltä aivan sataprosenttinen, oli vain pakko hiukan rauhoittaa, en olisi pystynyt vetämään koko erää sillä sykkeellä, konkari jatkoi naurumyrskyn hiljennyttyä virallisempaan sävyyn.

MX3-luokan MM-sarjaa kiertävällä Pyrhösellä seuraava MM-koitos on vasta kesäkuussa ajettava kotikisa Vantaalla, joten harjoittelutauko tulee hänen kannaltaan sopivaan aikaan, mies vakuuttikin olevansa kuukauden päästä Hyvinkäällä nähtyä paremmassa iskussa.

Kullas puolestaan myönsi hiukan yllättyneensä siitä, miten paljon Pyrhönen jäi.

-Olin Antin kanssa keväällä samaan aikaan Belgiassa treenaamassa, ja siellä Antti meni ihan tutun kovaa. Mutta on varmasti vaikeaa palata, kun tulee loukkaantumisen vuoksi taukoa yli vuosi, hyvä kuitenkin että Antti on taas mukana koska tosiaankin tykkään ajaa hänen kanssaan kilpaa.

Kullaksen ja ICEOne-teamin Söderbergin ja Tiaisen ohjelmassa on seuraavaksi tavaroiden pakkaamista, MX2- ja MX1-luokkien MM-sarjat kun jatkuvat USA:n ja Brasilian osakilpailuilla. ICEOnen miehistö lentää Amerikoihin jo sunnuntaina ja Kullaksen lentoliput on päivätty tiistaille.

14-18-vuotiaiden MXJ-luokan Suomen Cup korkattiin myös Supercrossin merkeissä yli kahdeksankymmenen osallistujan voimin. Finaalin kiireisin oli Jaro Pääkkönen. Waltteri Koskinen nousi alkukierroksilla huimaa kyytiä Pääkkösen tuntumaan, mutta flunssaisena pojan puristus ei riittänyt aivan Pääkkösen haastamiseen. Finaalin kolmanneksi päästeli tiukan kisan jälkeen Mikael Kaipainen.

Tiedote: TR-Tuotanto

Uusin numero