Kullas poimi MM-kauden parhaat pisteet Hyvinkään kotikilpailusta

Kullas oli MX2-luokassa lauantaina kauden parhaallaan viides, mutta sunnuntaina haasteita toivat startit. Luokan ainoa suomalainen oli yhteistuloksissa 13:s ja keräsi kuitenkin kauden parhaat pisteensä.

Kullas  ajoi erissä sijat 11 ja 14, joista irtosi 17 MM-pistettä. Kullas oli lauantain karsintaerän startissa toisena ja piti erässä sijoituksensa vaivatta viiden parhaan joukossa.

Sunnuntain avauserän alussa KTM-kuljettaja oli kymmenennen sijan heikommalla puolella, mutta toisessa vasta 20:nnen sijan tuntumassa.

"Lähdöt harmittavat"

– Lähdöt harmittavat, varsinkin toinen startti meni täysin pilalle. Toisen erän ajoni kulki ensimmäistä paremmin, mutta pitäisi vain pystyä nousemaan sijoja ylöspäin vahvemmin. Tai tietenkin pitäisi saada onnistumaan ne startit, jolloin pystyisi heti taistelemaan kunnon sijoituksista, Kullas kertoi.

MX2-luokan voitti jo 12:nnen kerran tällä kaudella hollantilainen Jeffrey Herlings, jonka mekaanikkona toimii vehmaalainen Rami Fält.

Alkukauden loukkaantumishuolien jälkeen kahden edellisen kauden maailmanmestari on ollut käytännössä pitelemätön. Herlings voitti kummatkin erät Hyvinkäällä yli minuutin erolla toiseksi ajaneeseen.

Hän on myös ylhäisessä yksinäisyydessään sarjakärjessä ennen neljää viimeistä MM-osakilpailua.

MXGP-luokassa jatkuu puolestaan seitsenkertaisen maailmanmestarin, italialaisen Antonio Cairolin valtakausi.

Cairoli ei ole yhtä ylivoimainen kuin Herlings pienemmässä luokassa, muttei kenelläkään ole silti juuri sanottavaa italialaisen menoon. Cairoli myös johtaa MM-sarjaa vakuuttavasti.

MXGP:ssä nähtiin kaksi suomalaista. Ensimmäisen MM-osakilpailunsa ajanut Joni Roos oli avauserän 19:s, mistä irtosi kaksi MM-pistettä. Ludde Söderberg keskeytti.

Toisessa erässä suomalaisten roolit vaihtuivat, kun Roos keskeytti ja Söderberg ajoi kaksi MM-pistettä.

Hyvinkäällä ajettiin myös EM-menestyksestä. Juniorit ratkaisivat viikonloppuna yhdessä osakilpailussa, eli EM-finaalissa paremmuutensa.

85-kuutioisten EMX85-luokassa Kim Savasteella oli erinomaiset mahdollisuudet aina mestaruuteen saakka, mutta hän kaatui kummassakin erässä kärkipaikalta. Savaste ajoi molemmissa erissä maaliin kolmantena, mikä riitti tuomaan EM-pronssia.

Mestaruuden otti kummatkin erät voittanut belgialainen Jago Geerts. Hollantilainen Roan van de Moosdijk ajoi EM-hopeaa.

65-kuutioisten EMX65-luokan Euroopan mestaruutta juhli venäläinen Nikita Kucherov. Suomen Kimi Koskinen oli yhteistuloksissa 16. Sampo Rainio jäi vaille pisteitä kirjaten sijaluvukseen 38.

EMX250-luokan kuudennessa EM-osakilpailussa paras suomalainen oli kahdeksanneksi sijoittunut Santtu Tiainen, joka ajoi kyseiset sijat kummassakin erässä. Henric Stigell oli 17:s ja Valtteri Malin 21.

Osakilpailun voitti hollantilainen Brian Bogers.

EMX300-luokan ykkönen oli italialainen Samuele Bernardini. Suomen Rene Rannikko oli yhteistuloksissa kuudes.

MXGP- ja MX2-luokkien MM-kausi jatkuu 2.-3. elokuuta Belgiassa.