Kullas palasi sisukkaasti radalle – peukalon osalta liian aikaisin?

Pikainen paluu kannatti siinä mielessä, että 20-vuotias Kullas sinetöi sisukkuudellaan kakkossijan saapasmaan sarjan MX2-luokassa. Tosin peukalolle kilpaileminen teki kaikkea muuta kuin hyvää. Qatarissa käynnistyvään MM-kauteen on aikaa enää vajaat kaksi viikkoa.

– En tiedä, olisiko minun pitänyt levätä koko viikko eikä käydä ennen kisaa harjoittelemassa eikä ajaa tätä kisaa, myönsi Kullas tiedotteessaan.

Italian sarjan osakilpailut ajettiin tiiviillä temmolla ja viikon välein Riola Sardossa, Malagrottassa ja Arcossa. Kullas kiirehti Gariboldi-tiimin Hondalla luokkavoittoon Riolas Sardossa. Malagrottassa hän sijoittui kaatumisen ja kolhujen jäljiltä 14:nneksi ja Arcossa uuden nousun tehneenä viidenneksi.

MX2-luokan mestaruuden kävi Italiasta kuittaamassa ranskalainen Yamaha-kuljettaja Christophe Charlier, joka peittosi Kullaksen loppupisteissä lukemin 320-208.

Charlier sijoittui Arcon päästöosakilpailussa toiseksi 28,095 sekuntia kärjestä jääneenä. Ylivoimaiseen voittoon KTM:llä ajoi MX2-luokan hallitseva maailmanmestari, hollantilainen Jeffrey Herlings. Kullas jäi Herlingsistä 1.10,407.

– Olin kisan startissa noin seitsemäs, ja vasta erän puolivälin jälkeen ajoni alkoi kulkea paremmin. Pystyin nousemaan muutaman sijan, olin siis maalissa viides, kertasi Kullas.

Charlierin ja Kullaksen väliin Arcossa kiilasivat ranskalainen Jordi Tixier KTM:llä ja italialainen Alessandro Lupino Kawasakilla.

MX1-luokassa Italian mestaruus oli tasapisteissä Arcoon saapuneiden KTM:n tehdastiimin kuljettajien, isäntämaan Tony Cairolin ja belgialaisen Ken de Dyckerin välinen kauppa.

Viidettä peräkkäistä MX1-luokan maailmanmestaruutta tavoitteleva Cairoli ei pettänyt kotiyleisöään, vaan ajoi voittoon 3,884 sekunnin erolla Yamahaa kuskaavaan ranskalaiseen Steven Frossardiin. De Dycker tuli neljäntenä 29,642 sekuntia Cairolista.

Cairoli kuittasi mestaruuden 55 pisteen erolla De Dyckeriin.

Kahden luokan parhaimmiston yhdistäneessä Elite-erässä Cairoli joutui keskeyttämään ja voittoon ajoi Herlings. Podiumilla 50 000 euron "sekki" käsissään myhäillyt Cairoli oli kuitenkin Elite-luokankin mestari, kun loppupisteissä huomioitiin vain kahden osakilpailun tulokset.

– En ole ollut täysin tyytyväinen alkukauteen, mutta tämä päivä oli mahtava. Olen iloinen siitä, että voitin MX2:n kisan lähes puolella minuutilla ja sen päälle sitten vielä Elite-lähdön, jossa Tonylla oli epäonnea. Nyt ei muuta kuin kovaa harjoittelua ennen ensimmäistä MM-osakilpailua, huikkasi Herlings.

”Nopeasti lääkärille”

Kullas keskeytti kahden luokan yhdistelmäerän, sillä peukalo äityi ajon kannalta liian kipeäksi.

– Ajoharjoituksissa peukaloni ei tuntunut kipeältä, mutta yksin ajaessa ei ole samaa yritystä eikä puristusta kuin kisassa. Nyt peukalo todellakin kipeytyi liikaa, Kullas harmitteli.

– Matkustan seuraavaksi Belgiaan ja pyrin saamaan mahdollisimman nopeasti ajan lääkärille. Täytyy saada selvyys, kannattaako peukaloa rasittaa vai antaa sen levätä. Eli tällä hetkellä en tiedä, miten valmistaudun MM-avaukseen. Joka tapauksessa minun pitäisi lentää Qatariin reilun viikon päästä keskiviikkona.

Arco, Italia.
Motocrossin Italian mestaruussarjan 3/3 osakilpailu, MX2-luokka:

1. Jeffrey Herlings Hollanti KTM 28.35,979
2. Christophe Charlier Ranska, Yamaha + 28,095
3. Jordi Tixier Ranska, KTM + 37,521
…5. Harri Kullas Suomi, Honda + 1.10,407

Loppupisteet:
1. Charlier 320
2. Kullas 208.
3. Stefan Kjer Olsen Tanska, Honda 195

Täydelliset tulokset:
http://www.mgmtiming.it/2013/Internazionali_MX_13/default.aspx

* Kuvat: Gariboldi Racing

Uusin numero