Kullas näytti kaapin paikan Turussa

Toinen kisan MM-sarjan ammattilainen, Santtu Tiainen oli finaalin lähdön jälkeen kärjen tuntumassa, mutta jo toinen kierros päätti siilinjärveläisen kisan. Tiainen poistui paikalta tutkituttamaan ennestään kolhiintunutta polveaan, joka sai lisää kipeää triplahyppyrin jäätyä hiukan vajaaksi.

Supercross-spesialisti Riku Viljakainen ajoi finaalin alkukierrosten ajan kakkosena saaden seurakseen Niko Koskelan, Teemu Lehtisen ja Toni Erikssonin.

Koskela kaatui kuudennella kierroksella ja körötteli paikalta suoraan varikon puolelle. Viljakainenkin teki muutamaa kierrosta myöhemmin virheen ja niin Lehtisen jo ohittanut Eriksson kiitti ja kuittasi kakkospaikan.

Kullas ja Eriksson jatkoivat koko loppuerän varmoin ottein maaliin saakka. Viljakainen joutui venymään vielä loppukierroksilla, mutta sai pidettyä kantaan nousseen Miika Oinosen takanaan.

Eriksson oli loppujen lopuksi tyytyväinen finaalin kakkossijaankin, ja syystä, sillä kun Kullas ei aja koko SM-sarjaa Erikssonin sarjajohto on kolmen kisan jälkeen vakuuttava kolmetoista pistettä Viljakaiseen. Lehtinen on puolestaan viidentoista pisteen päässä Viljakaisesta.

Junioreiden MXC/A-luokan Suomen Cupissa Joel Kolehmainen vei finaalin yhtä suvereenisti kuin Kullas. Ennakkoasetelmissa Kolehmaisen kovimmaksi haastajaksi povattu Jere Haavisto epäonnistui startissa ja kun hän pääsi ohittelemaan itsensä kakkoseks. Kärkeen sännännyt Kolehmainen oli jo tavoittamattoman kaukana.

Junnujen kolmoseksi päästeli uransa parhaan sijoituksen ajanut Niko Silmola.

Supercrossia ajetaan Turun Artukaisissa myös sunnuntaina, kun radalle päästetään MXJ-nuorisoluokan Suomen Cup ja MX125- ja MXB-luokkien kansalliset kisat ja Supermoton kauden avaus-SM.

Tulokset:
http://www.mylaps.com/en/events/902122

Viimeisin numero