Kullas näytti ajamisen mallia

Raahen ensimmäinen erä oli yleisöä viihdyttävää vääntöä. Lähdön jälkeen kärkisijoilla vääntänyt Toni Eriksson meni nurin toisessa mutkassa, Kullas ei enää ehtinyt väistää ja kaatui hänkin. Hässäkässä joku takaa tulevista vielä osui Kullaksen pyörän takapäähän sillä seurauksella, että äänenvaimentimen kiinnitys hajosi.

Jussi Nikkilällä tie kärkeen helpottui melkoisesti, kun kaksi kovinta kilpakumppania jäi käynnistelemään pyöriään. Kullas pääsi tilanteesta melko nopeasti ylös ja jatkoon, mutta Eriksson pääsi avauskierrokselle vasta sijalla 38. Kullas nousi huimasti kohti kärkeä viitisentoista minuuttia, mutta sitten äänenvaimennin oli irrota lopullisesti ja hän joutui keskeyttämään. Eriksson jatkoi tasaiseen tahtiin ohituksia ja kun muiden vauhti alkoi erän loppua kohden hiipua, hän nousi taistelemaan jopa podiumsijoituksesta.

Viimeiselle kierrokselle lähdettiin tilanteessa, jossa Nikkilä sai varmistella erävoittoaan, pitkään kakkosena ajanut Miika Mäkinen puolestaan sinnitteli karkuun hurjaa vauhtia takaa tulevalta Erikssonilta. Koko erän hurjasti töitä tehnyt Eriksson osoitti kovakuntoisuutensa pehmittämällä Mäkisen vielä viimeisellä kierroksella. Kaikki motocrossia ja Raahen rataa vähänkin tuntevat eivät voineet kuin hämmästellä Erikssonin suorituksen kovuutta, kun lämpötilakin kohosi Raahessa reilusti yli kahdenkymmenen.

Toisessa erässä lähtö sujui muuten ensimmäisen kaltaisesti, mutta tällä kertaa kaikki ennakkosuosikit pysyivät pystyssä. Eriksson otti ykkössijan, Kullas tuli kolmantena ja Nikkilä kuudentena kun sännättiin ensimmäiselle kierrokselle. Eriksson sai vetää letkaa toiselle kierrokselle asti kunnes Kullas tuli takaa ja otti oman paikkansa kärjessä. Nikkilä nousi kolmanneksi jo avauskierroksella. Tämän jälkeen kolmen kärjessä ei sitten tapahtunutkaan puoleen tuntiin muuta, kuin että erot kasvoivat.

Kullas oli Raahen visiittiinsä muuten tyytyväinen, mutta harmitteli avauserän jäämistä kesken, se kun olisi käynyt hyvästä harjoituksesta.

– Olisin kyllä tosiaan halunnut ajaa ensimmäisen eränkin maaliin, tulin tänne nimenomaan ajamaan harjoituksen vuoksi kaksi puolen tunnin erää. Nyt on sitten mentävä huomenna vielä ajamaan treeniä vähän enemmän jonnekin Suomessa, ensi viikoksi Eestiin suuntaava Kullas suunnitteli.

Eriksson oli päiväänsä luonnollisesti hyvinkin tyytyväinen, piste-etumatka sarjassa kaventui Nikkilään nähden vain yhdellä.

– Toisessa erässä kun Harri tuli ohi pystyin vähän aikaa roikkumaan tuntumassa, mutta sitten oli pakko helpottaa, kun tajusin, että en millään pysty vetämään koko erää sitä vauhtia. Lopussa sitten alkoi olemaan ranteet jo ihan löysät ja ero Harriin repesi ihan tolkuttomaksi, Eriksson totesi.

Nikkilä jäi toisessa erässä loppujen lopuksi Erikssonista melko tasan puoli minuuttia, eikä pahemmin alkanut selittelemään.

– Eipä paljon voi muuta todeta, kun että ei vaan kertakaikkiaan riittänyt vanhalla kunto.

Hallitsevana Suomen mestarina Nikkilä ei liiemmin lähtenyt spekuloimaan sarjan tilannetta.

– Erikssonin etumatka on pisteissä melko reilu ja Toni jos kuka on todella varma ajaja, mutta vielä on neljä erää ajamatta, tämä on moottoriurheilua, pyörärikkojakin voi tulla sekä Tonille että minulle. Että lasketaan pisteitä sitten vasta viimeisen kisan jälkeen.

Erikssonilla on nyt koossa 19 pistettä Nikkilää enemmän, sarjan kolmantena jatkaa tasaisen suoritusvarmuuden löytänyt Santtu Tiainen.

Junioreiden MXC/A:n Suomen Cupissa sarjan kärkipaikka koki Raahessa mullistuksen. Kaikki kauden viisi aikaisempaa erää voittanut Rauman Valtteri Koskinen ajoi avauserässä sairaana kolmanneksi eikä enää kyennyt lähtemään toiseen. Koskisen pakatessa autoa kotimatkalle jo ensimmäisen eränkin voittanut Teemu Keljo otti myös toisen erän selvän voiton ja samalla sarjajohdon. Koskinen on nyt kolmetoista pistettä Keljoa perässä.

Tiedote: Totti Raittila

Uusin numero