Kullas kuulostelee ensi kauden MM-savottaa Savosta käsin

– Eihän sitä ikinä tiedä, mutta näen tuon mahdollisuuden pienenä ja epätodennäköisenä, toteaa vasemman polvensa heinäkuun alussa Ruotsin MM-osakilpailussa Uddevallassa kohtalokkaasti telonut Kullas.

Kullaksen, 20, taustajoukot ovat neuvotelleet kaudesta 2013 tiiviisti heti heinäkuusta lähtien.

– Sopimusrintamalla ei ole kuitenkaan tapahtunut vielä mitään sellaista, mistä minulla olisi varmaa kerrottavaa. Muutama mahdollisuus on vielä jäljellä ja asioita käydään parhaillaan läpi. Ei auta muuta kuin toivoa parasta, toteaa Kullas.

”Boot Camp”
Vehviläisen vieraana

Kullas on viettänyt viime viikot Savon sydämessä Siilinjärvellä Jussi Vehviläisen vieraana ja treenikaverina.

– Kuntoleiri on sujunut hyvin ja polvi tuntuu koko ajan vahvemmalta. Kuntoutumisessa ei ole koettu mitään takapakkia ja lihaksiakin on saatu takaisin. Jatkossa tehdään töitä vuorostaan tasapainon kanssa, suunnittelee Kullas.

Vehviläinen jos joku tietää ja tuntee omasta kokemuksestaan, miten paljon töitä paluu takaisin huipulle vaatii vaikeiden vammojen jäljiltä.

– Näen tämän eräänlaisena Boot Camp’ina ja Harrin treenikauden avauksena. Olemme kuntoilleet monipuolisesti ja ajaneet fillareilla ahkerasti pitkiä lenkkejä. Eli treenataan taas vähän napakammin, luonnehtii Vehviläinen.

Kullas ei ota polvensa kanssa pienintäkään riskiä. Maltti on valttia.

– Varman päälle edetään. Olen vielä viikonpäivät Jussin luona ja sen jälkeen kuntoutusta jatketaan Tallinnassa. Pyörän selkään on tarkoitus palata reilun kuukauden kuluttua.

MM-kullat kilahtivat
oikeisiin osoitteisiin

Italialainen Antonio Cairoli ja hollantilainen Jeffrey Herlings varmistivat sunnuntaina M1- sekä MX2-luokkien maailmanmestaruudet kauden toiseksi viimeisessä osakilpailussa Faenzassa.

Kullas näkee, että kultamitalit kilahtivat oikeisiin osoitteisiin.

– Näin kävi ainakin MX1:n (Cairoli) osalta. Ja eipä siltä, kyllä Herlingskin on ajanut tasaisen hyvän kauden.

Kullas oli MX2-luokan MM-pisteissä sijalla 11 ennen loukkaantumistaan.

Uusin numero