Kullas käynnistää kiivaan kolmen viikon MM-putken Ranskassa

Sumaa lähdetään purkamaan tulevana viikonvaihteena Ranskan St Jean D'Angelysta, josta tiivistempoinen taival jatkuu Portugalin Aguedan kautta Belgian Bastagnoon.

Viiden ensimmäisen osakilpailun jälkeen pisteissä kymmenentenä oleva suomalainen Suzuki-kuljettaja alkaa olla kuitenkin fyysisestikin jo siinä iskussa, että voimat riittävät kovempaankin puristukseen.

Kullaksen kunto on jo
lähes 100-prosenttinen

– Kuntoni on lähes 100-prosenttinen alkukauden sairastelun jäljiltä.  Vielä tuollaiset kaksi viikkoa ja uskon, että pystyn harjoittelemaan ja ajamaan juuri niin kuin haluan. Se on iso juttu, sillä kauden alku ei ole ollut todellakaan helppo. Toivon tosiaankin, että vauhtini nousee sen myötä mitä vahvemmaksi itseni tunnen. En näe mitään syytä siihen, miksi näin ei tapahtuisi, sanoo Kullas.

Kullas kävi ajamassa viime viikonvaihteessa tunnetusti kovatasoista Saksan ADAC-sarjaa Hochstadissa. Avauserän neljäs sija nosti sekin omalta osaltaan odotuksia St Jean D'Angelyyn, joka toimi viime syksynä MM-joukkuekilpailun näyttämönä.

– Ajo kulki mukavasti Hochstadissa. Tällaiset kisaolosuhteissa toteutuvat kovavauhtiset harjoitukset ovat aina varsin hyödyllisiä.

St Jean D'Angely ei
lukeudu suosikkiratoihin

Kullas on ajanut tätä ennen kahdesti henkilökohtaisista MM-pisteistä kovapintaisella ranskalaisradalla, jonne katsojille tarjoutuu komeat näkymät. Kullaksella on plakkarissaan neljä kympin nippuun oikeuttanutta eräsijoitusta.

– En voi sanoa, että  St Jean D'Angely olisi suosikkiratani. Mutta jos sataa, niin se soveltuu hieman paremmin minulle, tuumii Kullas.

St Jean D'Angelyyn on luvattu lauantaiksi ja sunnuntaiksi lämmintä, mutta ajoittain pilvistä säätä. Pieni sateen mahdollisuus on Kullaksen toiveiden mukaan olemassa.

Kullaksella ei ole moitteen sanaa kilpailukalustostaan. Rockstar Energy Suzuki Europe-tiimi taitaa tunnetusti työnsä.

– Tiimi on tehnyt todella hyvää työtä. Nyt on minun paikkani näyttää se toteen, sanoo kärkiviisikkoon tavoitteensa asettanut Kullas.

MX2-luokan MM-sarjaa johtaa hollantilainen KTM-kuljettaja Jeffrey Herlings pistein 223. Britti Tommy Searle tulee Kawasakillaan 20 pistettä hänen takanaan. Kullaksella on koossa 99 pistettä.

MX3-luokan MM-pisteistä ajetaan alkavana viikonvaihteena puolestaan Kroatian Mladinassa.
 

Uusin numero