Kullas haastoi Peickin Tampereella

Kullas oli koko viikonlopun vahvin suomalainen, mutta hänkään ei voinut mitään amerikkalaiselle Weston Peickille.

Helsinkiläinen Kullas johti sekä perjantaina että lauantaina finaalia startin jälkeen, mutta kumpanakin päivänä Peick pystyi puristamaan ykköseksi. Lauantaina Kullas nousi kertaalleen Peickin ohituksen jälkeen takaisin kärkipaikalle, mutta amerikkalainen oli lopulta vahvempi.

Kullas oli osittain tyytyväinen paluukilpailuihinsa sekä viime hetken päätöksestään ajaa tämän vuoden ainoat Suomen kilpailunsa Tampereella, mutta voittoa hän jäi kaipaamaan.

– Vielä perjantaina olin tyytyväinen ajettuani kakkoseksi. Kyseessä oli kuitenkin paluukilpailuni, ja minua jännitti ennen kisaa aika paljon. Myös käteni väsyivät jonkin verran, mikä toi haasteita ajamiseen, Kullas kertoi.

– Toinen kakkossija ei sen sijaan enää tyydyttänyt. Pohdin perjantain jälkeen, mitä voisin parantaa ja miten voisin ajaa eri tavalla. Sainkin vedettyä esimerkiksi hypittävällä rytmisuoralla eri tavalla kuin perjantaina, mutta se ei silti riittänyt Peickiä vastaan.

Peick kruunattiin ensikertaa Tampereella järjestetyssä ja lauantaina loppuunmyydyssä hallikilpailussa ”Tampere Dominator” -tittelillä miehen oltua kahden päivän yhteistulosten paras kuljettaja. Kullas oli yhteistuloksissa toinen ja kumpanakin päivänä kolmanneksi ajanut Helsingin Moottorikerhon Toni Eriksson kolmas.

Viisiosainen SM-sarja päättyi Tampereelle, ja Suomen mestariksi nousi vähintäänkin hienoinen yllätysnimi ja pitkän linjan motocrosskuljettaja, Hyvinkään Moottorikerhon Marko Kovalainen. Eriksson kipusi SM-hopealle ja Tampereen kilpailut väliin jättänyt sekä ajouransa päättänyt, Hyvinkään Moottorikerhon Antti Pyrhönen SM-pronssille.

SM-supercross, yhteistulos:
1. Weston Peick, Suzuki, USA, 50 pistettä
2. Harri Kullas, Suzuki, SiiVe, 44
3. Toni Eriksson, KTM, HMK, 40
4. Marko Kovalainen, Yamaha, HyMK, 34
5. Teemu Lehtinen,  Kawasaki, TamMC,28
 
SM-loppupisteet:
1. Kovalainen, 78
2. Eriksson, 75
3. Antti Pyrhönen, Honda, HyMK, 67
4. Lehtinen, 66
5. Henric Stigell, Kawasaki, HMK, 64
 
Kaikki tulokset:
www.mylaps.com/results/showevent.jsp?id=855352
 
SM-loppupisteet:

www.mylaps.com/championship/view.jsp?id=22933
 

Uusin numero