Kullas debytoi motocrossin MM-sarjan pääluokassa

Kullas on mukana MXGP-luokan MM-osakilpailussa Latviassa 11.-12. heinäkuuta. Kullas on aiemmin kilpaillut MX2-luokassa sekä tänä vuonna pääasiassa Englannin sarjoissa.

Kullas, 23, on ajanut viime kaudet 250-kuutioisella nelitahtisella, jolla kilpaillaan MX2-luokassa. Heinäkuun puolivälissä Kullas hyppää 450-kuutioisen nelitahtisen Suzukin satulaan suunnatessaan MM-sarjan pääluokan, MXGP:n 12:teen osakilpailuun Latvian Kegumsissa.

– Tämä on suuri muutos urallani ja odotan kokemusta suurella innolla. Tiedän MXGP-luokan olevan todella kovatasoinen ja sijoittuminen 15 parhaan joukkoon on nappisuoritus, Kullas pohtii.

Kullas uskoo edessä olevan MXGP-luokan MM-osakilpailun olevan hänen uransa suunnan kannalta tärkeä.

– En saa ikäni puolesta ajaa MX2-luokassa enää ensi kaudella. Olen harjoitellut ja kilpaillutkin muualla kuin MM-tasolla isolla pyörällä varsin paljon viimeisen parin kauden aikana, vaikka MX2 on ollut pääluokkani. Nyt koen olevan oikea hetki sekä 137 Motorsport -tiimin tuen ansiosta tilaisuus lähteä kohti MXGP-luokan haasteita.

– Minulla on jo ollut mielenkiintoisia keskusteluja MXGP-luokan suuntaan ensi kaudeksi. Vielä ollaan alussa, mutta voi olla, että palaan MM-sarjaan kaudella 2016.

Kullas edustaa tänä vuonna englantilaista Heads & All Threads Suzuki -tiimiä, mutta MXGP-luokkaan hänet vie suomalainen 137 Motorsport -tiimi, jolle kyseessä on debyytti MM-tasolla.

Kullas on harjoitellut tänä vuonna 137 Motorsportin kalustolla Suomessa ja Virossa sekä voittanut Viron mestaruussarjan osakilpailun tiimin kuljettajana.

137 Motorsportin vakiokuljettajista Joni Roos on MX1-luokan Suomen mestaruussarjassa toisena ja Teemu Keljo seitsemäntenä.

Kullas kilpaili usean kauden ajan MX2-luokan MM-sarjassa, kunnes hän ajoi viime vuonna ainoastaan Euroopan osakilpailut.

Tänä vuonna helsinkiläinen on osallistunut Heads & All Threads Suzuki -tiimin väreissä kahteen MX2-luokan MM-osakilpailuun, mutta keskittynyt saarivaltion kilpasarjoihin.

Pikkuluokka
jää taakse

Kullas ja Heads & All Threads Suzuki -tiimi lähtivät kovin odotuksin MX2-luokan Britannian mestaruussarjaan, mutta kausi on ollut haastava muun muassa teknisten ongelmien takia.

Isommassa MX1-luokassa Kullas on kuitenkin maan kakkossarjassa kolmantena, vain pisteen päässä kärjestä.

Nämä asiat puoltavat sitä, että Kullas vaihtaa luokkaa myös MM-tasolla. Lisäksi hän kokee ajotyylinsä sopivan isoon pyörään jopa pikkupyörää paremmin.

Kullas ajaa tänä vuonna 137 Motorsportin kuljettajana myös kotiseuransa Siilinjärven Vesan isännöimän MX1-luokan SM-osakilpailun elokuussa.

137 Motorsportin lisäksi Kullaksen osallistumisen MXGP-luokkaan mahdollistavat HelmiRavintolat, Suzuki Finland, Annkriss Rakennus, Cramo, Laattakolmio, Parketti Romanoff ja Pejacon.

Uusin numero