Kullas 18:s ja Tiainen 27:s Ranskan MM-osakilpailun karsintaerissä – video Herlingsin hurjasta kaadosta

Harri Kullas ajoi Hondallaan MX2-luokassa 18:nneksi ja Santtu Tiainen samalla pyörämerkillä MX1:ssä sijalle 27.

MX2-luokan karsintaerän kärkeen karautti Kimi Räikkösen omistamassa Ice1Racing-tiimissä viime kaudella kilpaillut australialainen Dean Ferris. Yamahalla etenevä Ferris kukisti Kullaksen 59,531 sekunnilla.

Vatsataudissa Ranskaan saapuneelle Ferrisille paalupaikka oli kauden ensimmäinen.

Sarjaa johtava hollantilainen KTM-kuljettaja Jeffrey Herlings jätettiin tylysti 27:nneksi 2.10,687 kärjestä. Herlings siirtyi karsintaerän kahdeksannella kierroksella johtoon, mutta kaatui myöhemmin rajusti (oheinen video).

MX1-luokan MM-sarjaa johtava italialainen Antonio Cairoli oli sen sijaan itse varmuus. Cairoli kuittasi karsintaerän nimiinsä 10,899 sekunnin erolla belgialaiseen Kawasaki-kuljettaja Jeremy Van Horebeekin.

Antti Pyrhösen johtama Ice1Racing-tiimin KTM-kuljettajat tekivät hyvää tulosta. Nilkkavammasta toipunut Xavier Boog huudatti kotiyleisöä kolmannella sijalla ja portugalilainen Rui Goncalves kiirehti kahdeksanneksi.

Boog jäi Cairolista 15,996 ja Goncalves 28,151 sekuntia.

– Rata on erittäin nopea ja kapea, jolloin erot ovat pienet. Karsintaerä oli osaltamme kauden lupaavin, joten odotukset ovat korkealla. Startit tulevat olemaan tärkeitä huomenna, painotti Pyrhönen.

MX1- ja MX2-luokkien MM-pisteistä kamppailaan Ranskan lisäksi Italiassa, Ruotsissa ja Latviassa, ennen kuin karavaani saavuttaa Suomen ja Hyvinkään heinäkuun puolivälin alla.

Täydelliset tulokset:
http://www.motocrossmx1.com/reslists.aspx?ct=1&c=6
 

Uusin numero