Kullas 13:s ja Söderberg 17:s Belgian MM:n karsintaerissä

Kullas kiirehti KTM-pyörällään MX2-luokan karsintaerässä sijalle 13. Loukkaantumisista kärsineessä Ice1Racing-tiimissä keikkakuljettajana kilpaileva Söderberg oli puolestaan MX1-luokan karsintaerässä 17:s.

Kullas jäi kärkeen karauttaneesta australialaisesta Yamaha-kuljettajasta Dean Ferrisista 44,314 sekuntia.

Mestaruuden jo varmistanut hollantilainen KTM-kuski Jeffrey Herlings saattaa joutua jäämään sivuun sunnuntain kisasta. Herlings muljautti vasemman olkapäänsä yrittäessään ohittaa Ferrisia.

MX1-luokan karsintaerää hallitsi puolestaan italialainen Antonio Cairoli KTM:llään. Cairolille tarjoutuu sunnuntaina tilaisuus varmistaa uransa seitsemäs maailmanmestaruus.

Cairoli kukisti karsinnassa lähimmänsä uhkaajansa ja kotikisaansa Suzukilla ajavan Clement Desallen 3,815 sekunnilla. Söderbergin eroksi Cairoliin kirjattiin 1.29,120.

Kimi Räikkösen omistaman ja Antti Pyrhösen päälliköimän Ice1Racing-tiimin toinen keikkakuljettaja, eli ranskalainen Sebastrien Pourcel oli seitsemäs 30,803 kärjestä.

– Olen erittäin tyytyväinen molempien kuljettajien suorituksiin. Sebastien otti vahvan startin ja tuli ensimmäiseen mutkaan neljäntenä. Karsintaerän seitsemäs sija on hyvä kisapäivää ajatellen. Myös Luddella oli hyvä päivä. Olen erittäin tyytyväinen hänen aika-ajoonsa ja oli mahtava nähdä hänen nousevan näin korkealle tasolle näin lyhyessä ajassa. Ludden tavoitteena on ajaa sunnuntaina pisteille, linjasi Pyrhönen.

Söderberg myhäili hänkin tyytyväisyyttä – syystäkin.

– Olen erittäin tyytyväinen tähän päivään. Tämä on minulle mahtava mahdollisuus olla mukana tässä tiimissä ja saada tällaista tukea.

Täydelliset tulokset:
http://www.motocrossmx1.com/reslists.aspx?ct=1&c=7
 

Uusin numero