Kullas 11:s Portugalissa – Tiainen ja Koskela jäivät ilman MM-pisteitä

Viikko sitten Ranskan osakilpailussa aivotärähdyksestä kärsinyt Kullas ajoi ensimmäisessä erässä sijalle 15. Hän nosti jälkimmäisessä erässä vauhtiaan nousten lähemmäs normaalisijoituksiaan yhdeksänneksi.

– Ensimmäisen erän starttini oli huono, minkä takia minun piti nousta takaa ylöspäin. Harmittavasti käteni menivät erän aikana ”tukkoon”, eikä ohittaminen ollut enää niin helppoa. Maaliin tullessani muutama kuski oli edessäni, mutta valitettavasti tosiaan edessäni, Kullas kertoi tiedotteessaan.

– Toisessa erässä sain paremman startin, mikä auttoi paljon. Oli helpompi ajaa, ja silti myös tehdä ohituksia. Kaiken kaikkiaan oli hyvä ajaa pisteille kummassakin erässä. Nyt vain kohti seuraavaa kisaa. Ei tässä kannata sen enempää miettiä sarjatilannetta, vaan pitää katsoa eteenpäin. Sarjan kahdeksas sija on otettavissa kiinni, minkä lisäksi minun pitää keskittyä ajamaan hyviä yksittäisiä osakisoja, jatkoi Kullas.

Portugalin GP:n voiton vei nimiinsä MM-sarjaa johtava hollantilainen KTM-kuljettaja Jeffrey Herlings, joka oli avauserässä ykkönen ja toisessa kakkonen Kawasakilla kisaavan britti Tommy Searlen takana.

Herlingsillä on koossa 317 MM-pistettä, eli 24 toisena tulevaa Searlea enemmän. Kullaksen 123 pistettä oikeuttavat 11. sijaan.

Tiainen otti terävän
startin avauserään

Tiainen ja Ice1Racing-tiimin toipilaana olevaa australialaiskuljettaja Dean Ferrisia tuurannut Koskela tekivät sijoituksellisesti tasaista työtä Portugalissa. Tiainen ajoi eräsijoitukset 21 ja 22. Koskelan sijoitukset olivat 22:s ja 24:s.

Tiainen oli terävimmillään avauserässä, jossa hän ajoi ensimmäisen kierroksen jälkeen sijalla 11.

– Startti oli minulle todella hyvä. Toki oli siinä tuuriakin, sillä sain väistettyä useamman kuskiin yhteenajon, mutta se kuuluu kisaan. Yritin sinnitellä kärkiporukan vauhdissa ja muutaman kierroksen pystyinkin, mutta sitten sija sijalta sijoitus laski, Tiainen kertoi tiiminsä tiedotteessa.

Olkapäänsä muljauttaunut Koskela joutui jäämään lauantaina aika-ajossa tapahtuneen kaatumisen seurauksena sivuun karsintaerästä, joten lähtöasetelmat eivät olleet parhaat mahdolliset.

– Haastava asetelma, mutta tärkeää oli päästä starttiin mukaan. Olkapää on mennyt aikaisemminkin pois paikoiltaan, joten tiesin vähän mitä odottaa. Ajokin tuntui hyvältä, mutta kädet kyllä puutui molempien erien loppua kohden, kommentoi Koskela, joka korvaa Ferrisin myös seuraavassa osakilpailussa.

MX1-luokan ykköseksi Suzukillaan sivalsi belgialainen Clement Desalle, joka voitti ensimmäisen erän ja oli toisessa kolmas. Jälkimmäisen startin nappasi nimiinsä Kawasakia kuskaava ranskalainen Gautier Paulin.

Aguedassa kolmos- ja kakkossijat kurvaillut italialainen KTM-kuljettaja Antonio Cairoli johtaa sarjaa 37 pisteen erolla Desalleen.

MM- sarjan härkäviikot – kolme osakilpailua putkeen – umpeutuvat tulevana sunnuntaina Bastognen radalla Belgiassa.

Agueda, Portugali.
Motocrossin MM-sarjan 7/16 osakilpailu.
MX2-luokka, erä 1:

1) Jeffrey Herlings Hollanti,  KTM 39.10,276, 2) Jeremy van Horebeek Belgia,  KTM + 24,395, 3) Tommy Searle Iso-Britannia, Kawasaki + 34,653, 4) Jordi Tixier Ranska, KTM + 38,290, 5) Valentin Teillet Ranska, Kawasaki + 44,211, 6) Jake Nicholls Iso-Britannia,  KTM + 50,077, …15) Harri Kullas Suomi, Suzuki + 1.54,058.

Erä 2:
1) Searle 40.43,230, 2) Herlings + 20,811, 3) Max Anstie Iso-Britannia, Honda + 1.14,010    , 4) Dylan Ferrandis Ranska,  Kawasaki + 1.22,077, 5) Nicholls + 1.24,427, 6) Van Horebeek + 1.55,160, …9) Kullas + 1 kierros.

Yhteispisteet:
1) Herlings 47, 2) Searle 45, 3) Van Horebeek 37, 4) Anstie 31, 5) Nicholls 31, 6) Tixier 28, …11) Kullas 18.

MM-pistetilanne:
1) Herlings 317, 2) Searle 293, 3) Van Horebeek 268, 4) Joel Roelants Belgia, Kawasaki 204, 5) Anstie 191, 6) Tixier 187, …11) Kullas 123.

MX1-luokka, erä 1:
1) Clement Desalle Belgia, Suzuki 40.04,024, 2) Christophe Pourcel Ranska, Kawasaki + 6,155, 3) Antonio Cairoli Italia, KTM + 16,903, 4) Gautier Paulin Ranska, Kawasaki + 23,550, 5) Ken de Dycker Belgia, KTM + 41,323, 6) Jonathan Barragan Espanja, Honda + 43,183, …21) Santtu Tiainen Suomi, Kawasaki + 1 kierros, 22) Niko Koskela Suomi, Kawasaki + 1 kierros.

Erä 2:
1) Paulin 39.04,520, 2) Cairoli + 0,484, 3) Desalle + 25,785, 4) Pourcel + 29,957, 5) De Dycker + 31,550, 6) Rui Goncalves Portugali, Honda + 33,435, …22) Tiainen + 1 kierros, 24) Koskela + 1 kierros.

1) Desalle 45, 2) Paulin 43, 3) Cairoli 42, 4) Pourcel 40, 5) De Dycker 32, 6) Xavier Boog Ranska, Kawasaki 24.

1) Cairoli 295, 2) Desalle 258, 3) Paulin 255, 4) Pourcel 254, 5) De Dycker 211, 6) David Philippaerts Italia, Yamaha 190, …18) Dean Ferris Australia, Kawasaki 52, 23) Tiainen 21.