Kullaksesta supercrossin Suomen mestari

Kumpanakin päivänä ajettiin erilliset SM-osakilpailut, ja ylimääräistä jännitettä kilpailuun toivat ulkomaalaiset kuljettajat. 18-vuotias Kullas voitti lauantain finaaliin, mutta sunnuntaina MX2-luokan MM-sarjassa ammatikseen ajava helsinkiläinen väänsi polvensa aika-ajossa eikä voinut osallistua varsinaiseen kilpailuun.

Kullaksen ollessa poissa oli Toni Erikssonilla mahdollisuudet nousta Suomen mestariksi, mutta hänen olisi pitänyt ajaa sunnuntain finaalissa vähintään toiseksi. Finaalin voitti yhdysvaltalainen Matt Boni, Espanjan Xavier Hernandez oli toinen ja Eriksson viimeisen mutkan ohituksensa ansiosta kolmas.

Näin neljä osakilpailua viidestä voittanut Vantaan Moottorikerhon Kullas vei Suomen mestaruuden ja Helsingin Moottorikerhon Eriksson palkittiin SM-hopealla. Salpausselän Moottorikerhon Juuso Matikainen ajoi SM-pronssille.

– On todella hienoa voittaa Suomen mestaruus, vaikka MM-sarjassa ajaminen onkin päätyöni. Väänsin polveni aika-ajossa ja vaikkei polvi ollutkaan enää myöhemmin päivällä kovinkaan kipeä, en halunnut ottaa riskiä polven kanssa. Siksi jätin kisapäivän väliin, Kullas kertoi.

– Joutuihan tässä sitten jännittämään, että tuleeko se mestaruus. Erikssonilla oli kuitenkin mahdollisuudet nousta pisteissä edelleni. Tässä valossa voin sanoa, että onneksi tämän päivän voitto meni ulkomaalaisille – tai ainakin muille kuin Erikssonille.

SX, SM-loppupisteet:
1. Harri Kullas, Yamaha, VMK, 100 pistettä
2. Toni Eriksson, KTM, HMK, 99p.
3. Juuso Matikainen, Honda, SsMK, 61p.
4. Ludde Söderberg, KTM, HMK, 60p.
5. Jussi Nikkilä, Yamaha, TamMc, 57p.

Uusin numero