Kullaksen ylivoimaa supercrossin SM-sarjassa

Supercrossin SM-sarjan kesäkausi päättyi Siilinjärvellä ja kaksi viimeistä osakilpailua ajetaan vasta marraskuussa Lahdessa sisähallissa.

– Hyvä vetohan tämä jälleen oli, olen tyytyväinen. Voitin alkuerän helposti eikä finaalissakaan ollut vaikeuksia. Eriksson vei vielä finaalin startin, mutta ohitin hänet puolen kierroksen kohdalla. Sen jälkeen yritin vain ajaa niin kovaa karkuun muilta kuin vain pystyn, Kullas kertoi.

– Vain neljä kuljettajaa pysyi kanssani samalla kierroksella ja viidenneksi ajanut Iiro Laitinenkin ylitti maalilinjan vain niukasti edelläni. Periaatteessa olimme rinnakkain. Kun viimeksi voitin toiseksi ajaneen noin 40 sekunnilla, yritin itse asiassa nyt voittaa minuutilla. Aivan en siinä onnistunut, kun Eriksson jäi 52 sekuntia. Mutta olihan sitä eroa siinäkin.

Kullas johtaa SM-sarjaa siis maksimipistein. Toiseksi lauantaina ajanut Eriksson on pistekakkosena ja kaatumisen seurauksena seitsemänneksi jäänyt Ludde Söderberg kolmantena. Siilinjärvellä kolmanneksi ajanut Santtu Tiainen on pisteissä neljäntenä.

SX:
1. Harri Kullas, VMK, Yamaha, 21:39.998
2. Toni Eriksson, HMK, KTM, +52.503
3. Santtu Tiainen, SiiVe, +1:03.651
4. Juuso Matikainen, SsMK, Honda, +1:16.120
5. Iiro Laitinen, P-KMK, KTM, +1:19.451

SX, SM-pistetilanne:
1. Kullas, 75
2. Eriksson, 64
3. Ludde Söderberg, HMK, KTM, 47
4. Tiainen, 38
5. Matikainen, 36

Uusin numero