Kullaksen voittoputkelle vakuuttava jatko Vantaalla

Supercrossin SM-sarjan lokakuiseen päätökseen Tampereelle hallikisaan Kullas hyökkää sarjassa jo kolmossijalla. Takamatkaa kakkospaikkaa pitävään Teemu Lehtiseen on vain neljä pistettä.

Toni Erikssonin kultajuna kulkee sen sijaan edelleen aikataulussaan, Vantaan kakkossijan pisteet venyttivät miehen sarjajohdon Lehtiseen nähden jo 32:n pisteen mittaiseksi. Näin Eriksson voi varmistaa mestaruutensa Tampereella jo kaksipäiväisen kisan avausiltana perjantaina.

Vantaan uunituoreella, pysyväksi jäävällä radalla nähtiin kokolailla kaksijakoinen finaali. Erän alkupuolella tiukinta kamppailua käytiin ykkössijasta, kun Eriksson starttasi jälleen kerran kärkeen.

Kullas joutui hiostamaan Erikssonia muutaman kierroksen ajan, mutta kun ohituspaikka löytyi, ei voittajasta ollut enää hetkeäkään epäselvyyttä.

Finaalin loppupuolen parhaimman kamppailun tarjosivat Lehtinen ja Marko Kovalainen, jotka kisasivat kolmossijasta. Kovalaisen startti ei mennyt aivan nappiin, mutta 38-vuotias konkari nousi finaalin puolivälin paikkeilla jo Lehtisen kantaan ja paineli muutaman kierroksen selkää katseltuaan ohi.

Lehtinen onnistui kuitenkin kaappaamaan kolmossijan takaisin aivan viimeisen kierroksen lopulla.

– Oli hienoa kisaa koko finaali, Miika Oinonenkin oli meidän kamppailussa tiukasti mukana. Viimeisellä kierroksella päätin vetää viimeisen rytmisuoran aivan oikeaa reunaa, kun Kovalainen meni vasenta ja kun Marko teki pienen virheen, vedin vain riskillä seuraavan mutkan vauhdilla ulkoa ja onnistuin, Lehtinen puuskutti tyytyväisenä.

Erikssonin kannalta finaali ei sen sijaan tarjonnut elämää suurempia kaksinkamppailuja kenenkään kanssa.

– Lähtö oli taas hyvä, onnistuin pitämään Harrin muutaman kierroksen takana, mutta sitten kun se ohitus tuli, niin kyllähän Harri karkasi kauas. Sitten vain ajelin erän pois tarkkaillen eroa taaksepäin.

Kullaksen voittomarginaaliksi kirjattu reilut seitsemäntoista sekuntia on noin kahdentoista minuutin mittaisessa finaalissa melkoinen. Kaiken huipuksi mies kellotti vielä koko finaalin parhaan kierrosajan viimeisellä, kuudennellatoista kierroksella.

– Alussa Toni piti hyvin aina kiinni nopeimmista linjoista ja en ihan heti päässyt ohi, mutta kun pääsin ohi neljännellä kierroksella onnistuin ajamaan loput omaa hyvää ajoa ja kasvattamaan eroa, eli normipäivä, Kullas hauskutti yleisöä podiumilta.

Kullas omisti voiton
Niclas Polsan muistolle

Samantien miehen ilme kuitenkin vakavoitui, kun hän paljasti voittonsa motiivin.

– Halusin ajaa viime viikolla menehtyneen Niclas Polsan muistolle ja omistan tämän voiton Niclakselle.

Päivän nuoriso-Suomen Cupeissa Miro Sihvonen palasi MXJ:n sarjakärkeen ajettuaan finaalin kakkoseksi Emil Silanderin jälkeen. MXC/A:n Suomen Cupia johtava Matias Murto puolestaan venytti erävoittoputkensa kolmeen. Kansallisessa MXB-luokassa Erno Aro ajoi suvereenin voiton.

Supercross-SM:n kauden kaksi päätöskisaa ajetaan 25.-26. lokakuuta Tampereella. MXC/A- ja MXJ- Suomen Cup puolestaan jatkuvat jo ensi sunnuntaina Iisalmessa.

Täydelliset tulokset:
http://www.mylaps.com/en/events/938345
 

Uusin numero