Kullaksen käsi ja kausi palasiksi

Helsinkiläiselle Kullakselle isku oli erityisen kova, sillä hän menetti näin jopa mahdollisuudet Suomen mestaruuteen sekä ennen kaikkea mahdollisuuden tavoitella MM-sarjan seitsemättä tilaa kahdessa jäljellä olevassa osakilpailussa. Lisäksi Kullas joutuu jättämään väliin syyskuussa ajettavan MM-maajoukkuekilpailun.

– Vasemmasta kädestäni on pari luuta poikki. Lisäksi ranteeni meni pois paikoiltaan. Lääkäri laittoi luut ja ranteen paikoilleen, ja nyt on käsi kipsissä, Kullas selvitti.

– Itse kolaritilanne oli uskomaton. En hypännyt startin jälkeisen suoran lopussa kahta viimeistä pattia yli, koska halusin päästä seuraavaan mutkaan sisälinjalle. Takanani ajanut kuski hyppäsi kuitenkin vielä sisempää pattien yli ja laskeutui suoraan päälleni. Kaipa hän yritti ohi, mutta enemmän siinä oli päin ajamisen henkeä. Kyseinen kuski on sen verran kokenut, että olisi pitänyt nähdä, etten hyppää patteja yli.

– Minulla on nyt loppukausi pilalla. Tässä on sekin asia, ettei minulla ole sopimusta ensi kaudesta, minkä takia olisin tarvinnut näyttöjä loppukaudesta.

Osakilpailun voitti hyvinkääläinen Antti Pyrhönen, joka nousi samalla SM-sarjan kärkeen. Toiseksi ajoi Tampereen Teemu Lehtinen ja kolmanneksi Vantaan Ludde Söderberg, joka on sarjassa toisena. Kullas pitää hallussaan kolmatta paikkaa huolimatta jäämisestään Siilinjärvellä ilman pisteitä.

MXJ-luokan Suomen Cupin osakilpailun voitti Tampereen Motocrossin Teemu Keljo ennen Turun Moottorikerhon Patrik Raittalaa ja Ylä-Savon Moottorikerhon Pekka Nissistä.

Supercrossin SM-sarjan kaksi viimeistä osakilpailua ajetaan 21.-22. lokakuuta Lahden Suurhallissa.

Tulokset:

SM-luokka:
1. Antti Pyrhönen, Honda, HyMK, 19:33.513
2. Teemu Lehtinen, Kawasaki, TamMC, +10.347
3. Ludde Söderberg, Kawasaki, HMK, +11.874
4. Toni Eriksson, Kawasaki, HMK, +17.003
5. Miika Mäkinen, Honda, P-KMK, +48.195

SM-pistetilanne:
1. Pyrhönen, 67
2. Söderberg, 58
3. Kullas, 50
4. Lehtinen, 49
5. Riku Rouhiainen, Yamaha, HeMK, 37

Uusin numero