”Kuin jäällä ajaisi!” – San Marinon GP käynnistyi kaatokimaralla

Pelin avasi tuttuun tapaan Moto3-luokka, jolle oli tarjolla märkää baanaa 16 asteen kelissä. Sama lämpötila mitattiin myös 4,2 kilometrin mittaisen, Marco Simoncellin nimeä kantavan radan pinnasta.

Pito oli todella huono ja kupletin juoni kiteytettiin siinä vaiheessa kolmeen sanaan: kuin jäällä ajaisi!

Runsaasti kaatumisia sisältäneen session kärkeen karautti Britannian GP:n voitto vyöllään Italiaan saapunut Hondan tehdastiimin Alex Rins ajalla 1.55,049.

Rins oli täysin omaa luokkaansa, sillä toiseksi KTM:llä ajanut Niccolo Antonelli jäi hänestä 1,054 sekuntia. Harjoituksen lopulla kaatunut, mutta tilanteesta onneksi kolhuitta selvinnyt MM-sarjaa johtava Red Bull KTM Ajo-tiimin Jack Miller oli kolmas 1,285 sekuntia pohjista.

Niklas Ajo aloitti urakkansa sijalla 11. Avant Tecno Husqvarna Ajo-tiimin kuljettaja jäi kärjestä 3,746 sekuntia.

MotoGP-luokan ensimmäinen vapaa harjoitus käynnistyi vastaavissa merkeissä ja olosuhteissa. Kuljettajat odottelivat tovin varikkoboxeissaan ja kun radalla alkoi tapahtui, niin samalla myös rytisi.

Ensin nutulleen liukui Hiroshi Aoyama, jonka jälkeen saman kohtalon vuorollaan kokivat Aleix Espargaro, Bradley Smith, Karel Abraham, Pol Espargaro, ontuen hiekoilta poistunut Andrea Iannone, Valentino Rossi ja Cal Crutchlow.
 

Uusin numero