KTM:n johtaja ylistää Mika Kalliota: ”Hän luo koko ajan painetta kisakuljettajillemme”

Kalliota spekuloitiin kauden 2017 aikana myös kilpakuljettajakasi Bradley Smithin tilalle – mutta niin ei käynyt, vaikka Kallio ajoi hienoja villin kortin kilpailuja. Niitä hän ajaa myös ensi kaudella, mahdollisesti jopa kuusi.

Beirer uskoo, että Kallion jatkaminen testikuljettajan roolissa vahvistaa entisestään tiimin kehitystyötä ja tekee KTM:stä pitkällä tähtäimellä entistä paremman.

”Kisakuljettajiemme pitää olla koko ajan varpaillaan, kun Mika on täällä. Hän ajaa joka kerta kovalla tasolla, kun pääsee radalle. Mielestäni juuri tämä kombinaatio on mahtava. Mikan laittaminen kisakuljettajaksi ei olisi tehnyt meistä parempia tiiminä. Mika Kallio on ollut täysin fundamentaalinen avainhenkilö sille, missä pisteessä me nyt olemme”, Beirer ylistää.

”Niinpä tarvitsemme Mikaa edelleen juuri testikuljettajana. Lisäksi haluamme tarjota hänelle niin paljon villin kortin kisoja kuin mahdollista. Tällä tavalla uskon, että pystymme kehittämään pyöräämme vielä enemmän.”

Beirer odottaa ensi kaudellakin Kalliolta vahvoja kisasuorituksia.

”Kun Mika on mukana kilpailuissa, silloin Bradley Smithin ja Pol Espargaron on pystyttävä käsittelemään hänen antamansa paine. Esimerkiksi viime kaudella Mikan luoma paine oli liikaa Bradley Smithille, hän pystyi ajamaan rennosti hyvin vasta, kun sopimus tälle kaudelle vahvistettiin”, Beirer sanoo.
 

Uusin numero