KTM:ltä takaisinkutsu – tietyissä katupyörämalleissa vika Brembon jarruissa

KTM takaisinkutsuu 690 DUKE R (vuosimallista 2015 alkaen), 1290 SUPER DUKE R (vuosimallista 2015 alkaen) myös 1290 SUPER DUKE R SPECIAL EDITION (vuosimallista 2015 alkaen) ja 1290 SUPER DUKE GT (vuosimallista 2016 alkaen) mallit valtuutettuun KTM jälleenmyyjän huoltoon etujarrun pääsylinterin männän vaihtoon.

Brembon informaatioon perustuen eräiden radiaalisten etujarrusylinterien männissä on rajatun tuotantojakson aikana saattanut esiintyä poikkeamia. Tämä ei ole ainoastaan KTM:n ongelma, sillä sama jarru on käytössä myös monilla muilla moottoripyörävalmistajilla. Jarrumännän materiaalin mahdollinen heikkous voi aiheuttaa jarrumäntään halkeaman, erityisesti vaikeissa olosuhteissa, kuten kilpa-ajossa tai tiheissä jarrutuksissa ABS-toiminta-alueella. Tämän takia jarrutusteho voi heikentyä ja etujarru voi mahdollisesti lakata toimimasta. Etujarrun vaurio ei vaikuta takajarrun toimintaan, joten takajarrun jarrutusteho säilyy, vaikka etujarru lakkaisi toimimasta.

Asiakkaat joille takaisinkutsua koskevat moottoripyörät ovat jo toimitettu, tullaan tiedottamaan asiasta henkilökohtaisella kirjeellä. Heitä pyydetään mahdollisimman nopeasti ottamaan yhteyttä valtuutettuun KTM-jälleenmyyjään tai huoltopisteeseen ja varaamaan aika kyseessä olevalle korjaustyölle. Tämän lisäksi asiakkaat voivat tarkistaa www.ktm.com sivuilta kohdasta ”Service” – ”Service & Safety Check”, kuuluvatko heidän pyöränsä takaisinkutsu kampanjaan.

Etujarrun pääsylinterin männän vaihto kestää noin 1,5 tuntia ja se voidaan vaihtaa ainoastaan valtuutetun KTM jälleenmyyjän tai huoltopisteen toimesta. Tämä toimenpide tehdään takuutyönä veloituksetta.

 

Uusin numero