KTM varmisti merkkimestaruuden – lähteekö Honda Moto3-luokasta?

KTM:n tehdaspyörillä on ajettu tähän mennessä voittoon kauden kaikissa 11 osakilpailussa. KTM:llä on koossa näin ollen maksipimispisteet 275. Toisena olevalla Kalex-KTM:llä on kasassa 120 ja Mahindralla 104 pistettä.

KTM:n voitoista kuusi on Aki Ajon johtaman Red Bull KTM Ajo-tehdastiimin espanjalaisen Luis Salomin käsialaa. Salom johtaa myös henkilökohtaista MM-sarjaa.

Salomin maanmiehistä Estrella Galicia 0,0-tiimin Alex Rins on viimeistellyt kolme ja Team Calvon Maverick Vinales kaksi voittoa. Henkilökohtainen mestari tulee löytymään tästä triosta.

Hondan moottoreilla varustetut 250-kuutioiset ja nelitahtiset pyörät käynnistivät Moto3-luokan aikakauden puolitoista vuotta sitten vahvasti, mutta sen jälkeen menestystahti on hiipunut.

Hondaa voimanlähteinään käyttävistä kuljettajista MM-pisteissä korkeimmalla on FTR:n rungolla varustetulla pyörällä kilpaileva australialainen Jack Miller. Varikkopuheissa Ajon johtaman tiimin ensi kauden kuljettajaksi yhdistettty Miller on sarjassa seitsemäntenä, joskin jo 168 pistettä Salomin takana.

HRC:n MotoGP-projektin nokkamies Shuhei Nakamoto on kyseenalaistanut Hondan jatkon Moto3-luokassa. Asia nousi jälleen esiin viime viikonvaihteessa Silverstonessa ajetussa Britannian GP:ssä.

Nakamoton mukaan on mahdollista, että Honda ei jatka enää tämän kauden jälkeen Moto3-luokassa.

Hondalla menee sen sijaa lujaa Moto2- ja MotoGP-luokissa. Hondahan on Moto2-luokan ainoa moottorintoimittaja ainakin kauden 2015 loppuun saakka.

MotoGP-luokassa Honda on ollut pitkälti MM-kärki Marc Marquezin johdolla koko kauden Yamahan niskan päällä siitäkin huolimatta, että Jorge Lorenzo palasi voittajaksi Silverstonessa.

Hondalla on koossa 12 osakilpailun jälkeen 271 valmistajan MM-pistettä, eli 26 Yamahaa enemmän. Ducati tulee jo 164 pistettä Hondan takana.
 

Uusin numero