KTM vahvisti Herlingsin paluun ratkaisevaan mestaruusvääntöön

Taistelija Herlingsillä on Leonissa panoksena, ei sen enempää eikä vähempää, kuin luokan kolmas peräkkäinen MM-kulta.

Herlingsiä pidettiin jo hyvissä ajoin kesällä salettina mestarina, kunnes kohtalo astui julmasti kuvaan Belgiassa ajetussa hyväntekeväisyyskisassa, jossa hollantilainen teloi reisiluunsa.

Perjantaina 20 vuotta täyttävät Herlings on joutunut jäämään sivuun kolmesta edellisestä osakilpailusta, joiden aikana hänen ranskalainen KTM-tiimikaverinsa Jordi Tixier on kivunnut enää 23 pisteen päähän hallitsevasta mestarista.

Meksikon GP:ssä on jaossa 50 pistettä, joten mestaruus on kahden kauppa. Sarjassa kolmantena oleva ranskalainen Husqvarna-kuljettaja Romain Febvre on jäänyt ennen loukkaantumistaan kautta dominoineesta Herlingsistä 60 pistettä.

Red Bull KTM-tehdastiimi vahvisti Herlingsin odotetun paluun torstaina.

– Olemme varovaisen tyytyväisiä, että Jeffreyn lääkärit ovat antaneet hänelle luvan kilpailla Meksikossa. Hänen kuntonsa ei ole tietenkään samalla tasolla kuin ennen loukkaantumista, mutta mielestämme hän ansaitsee mahdollisuuden taistella mestaruudesta, toteaa kilpailutoimenjohtaja Pit Beirer KTM:n tiedotteessa.

– Jeffreyn oma päättäväisyys mahdollistaa tämän. Erikoislääkäreillä ja heidän henkilöstöllään on ollut myös ratkaiseva rooli hänen paluussaan radalle, jatkaa Beirer.

Käy Herlingsin ja Tixierin mestaruusväännössä kuinka tahansa, niin selviö siis on, että KTM:n tehdastiimi juhlii tänä vuonna taas tuplaa.

Italialainen Tony Cairoli varmisti MXGP-luokan mestaruuden jo viime sunnuntaina Brasiliassa. Mestaruus oli Cairolille kahdeksas.

Viimeisin numero