KTM RC8R ensimmäinen superbikevoitto

KTM:n toinen tehdaskuljettaja Stefan Nebel sijoittui viidenneksi ensimmäisessä startissa ja kuudenneksi toisessa lähdössä.

KTM RC8R:lla yksityiskuljettajana ajava Vesa kallio starttasi aika-ajojen hyvän tuloksen ansiosta lähtöruudusta seitsemän. Lopputuloksissa Kallio löytyi sijoilta 11 ja 15.

”Kierrosaikani olivat ihan ok, mutta lopputulos olisi voinut olla parempi. En saanut hyödynnettyä hyviä lähtöpaikkoja ja kakkoskisassa melkein törmäsin muutaman muun kuljettajan kanssa ja se maksoi minulle usean sijan,” Kallio totesi.

Kisaolosuhteet Oscherslebenin radalla oli kaukana Suomen helteistä. Lauantaina lämpötila oli ainoastaan 4-8 plusasteen tienoilla ja sadekuurot kastelivat rataa. Viikonlopun aikana nähtiinkin paljon kaatumisia sekä ikävä onnettomuus sivuvaunuluokassa.

Bauer kaatui aika-ajon aikana kun hän ei saanut väistettyä edellään kaatunutta kuljettajaa. Bauer starttasi siis sunnuntain ensimmäiseen kisalähtöön Vesa Kallion takaa ruudusta 11, samoin kuin Nebel ruudusta 8.

Bauer kiri ensimmäisellä kierroksella kahdeksanneksi ja pikku hiljaa saavutti kärkipaikkaa pitäneen Joerg Teuchertin ja voitti lopulta 2,9 sekunnin marginaalilla.

5. Suzuki 83 p

Tatu Lauslehto sijoittui supersporteissa sijalle 18 toisessa kisalähdössä. Ensimmäisen startti päättyi keskeytykseen.