KTM RC 8C: Kaikki myytiin ajassa 2 min 38 sek – ei riittänyt ”maailmanennätykseen”

Pelkästään rata-ajoon suunnattu KTM RC 8C:n koko 200 kappaleen valmistuserä myytiin loppuun 2 minuutissa ja 38 sekunnissa. Maailmanennätyskö, ei suinkaan.

Näin nopea myyntiaika on mahdollinen, kun valmistajalla on nettitilausjärjestelmä, joka avataan ennalta ilmoitettuna ajankohtana ja pyörät myydään varausjärjestyksessä. Alle kolmen minuutin kokonaismyyntiaika tarkoittaa, että pyöriä myytiin nopeammin kuin yksi per sekunti. KTM paransi selvästi vuosi sitten julkistetun ensimmäisen sukupolven RC 8C:n myyntiaikaa, kun silloin valmistettu 100 kappaleen erä myytiin loppuun 4 minuutissa ja 32 sekunnissa.

Kyseessä on yksi nopeimmista moottoripyörän koko valmistuserän myyntiajoista, mutta ei kuitenkaan kaikkein nopein. Tämän vuoden helmikuussa julkaistu, KTM 1290 Super Duke R:n tekniikkaan perustuva Brabus 1300R:n koko 154 kappaleen valmistuserä myytiin loppuun ajassa 1.55. Kun uudet RC 8C:t myytiin keskimäärin 0,79 sekunnin välein, niin Brabusin pyörät myytiin vieläkin nopeammin, vain 0,75 sekunnin välein.

KTM RC 8C

Uusin numero