KTM-pomo Pit Beirer: ”Johann Zarco tietää, että tässä on riski”

KTM:n moottoriurheilujohtajan Pit Beirerin mukaan Zarcon asenne on hyvin virkistävä. Hän uskoo, että KTM:n tapa toimia kuin isona perheenä oli yksi syy, miksi Zarco valitsi vasta viime vuonna MotoGP:hen tulleen KTM:n.

”Zarcon sopimuksen syntyminen oli yksi urani kohokohtia johtajana”, Beirer sanoo.

Beirer uskoo, että Zarcon avulla he saavat KTM:n pyörän kehitettyä aivan uudelle tasolle.

”Kun katsotaan tuloksia, Zarco ajaa nyt tasolla, missä hän ei ole koskaan aikaisemmin ajanut. On mahtavaa, että saimme hänet, mutta meidän on nyt pystyttävä tekemään itsemme sellaiseksi, että hän pystyy jatkamaan tasolla, mikä hänellä on. On selvää, että meidän on pystyttävä ottamaan seuraava iso askel eteenpäin, että olisimme hyvä tiimi Johannille.”

Beirer kertoo kokevansa kovat paineet ensi kaudesta.

”Olen täysin vastuussa siitä, että kaikki toimii, emmekä tuhoa hänen uraansa. Ei voi käydä niin, että ensi kaudella hän putoaa omalta tasoltaan sille tasolle, missä me nyt olemme. Nyt me olemme pykälän alemmalla tasolla, sitä ei voi kiistää. On hienoa saada tällainen kuljettaja, mutta se tarkoittaa myös erittäin suurta vastuuta. Meidän on tehtävä nyt hullun lailla töitä pyörämme kanssa.”

Vaikka Zarco neuvotteli myös Repsol Hondan kanssa, valinta osui KTM:ään. Beirer uskoo, että yksi tärkeä palanen oli se, että Zarco ajoi aiemmin urallaan Aki Ajon Moto2-tiimissä, joka on nyt KTM:n suojissa.

”En tiedä, keiden kaikkien kanssa hän on neuvotellut. Olihan se hieno tunne, kun pääsin neuvottelemaan hänen ja manageri Laurent Fellonin kanssa. He tekivät lopulta päätöksen meille siirtymisestä hyvin nopeasti. He tsekkasivat tehtaamme ja sen työpanoksen, minkä me tiiminä teemme. Johann haluaa lämpimän, perhehenkisen tiimin ja he totesivat meidän olevan juuri sellainen. Johann ei halua vain olla osa jotakin ja voittaa. Hän haluaa tunteen, että tekee tulosta tiimille ja koko tälle perheelle. Ja juuri sen me pystyimme tarjoamaan”, Beirer sanoo.

”Zarco tietää, että tässä on olemassa riski, mutta myös iso mahdollisuus. On mahtava tunne, että hän ajaa meillä ensi kaudella.”
 

Uusin numero