KTM-pomo: ”Mika Kallion poissaolo on iso harmi meille”

KTM:n moottoriurheilujohtaja Pit Beirer sanoo, että tällä hetkellä ensi kauden pyörää testailee Bradley Smith tulevien kisaviikonloppujen aikana.

”Suunnitelmamme meni täysin myttyyn. Mielestäni ensi kauden pyörämme on aika hyvä ja kilpailukykyinen, mutta nyt olemme hieman hankalassa tilanteessa. Onnea ei ole todellakaan ollut”, Beirer sanoo.

”Barcelonassa Mikalla oli ensi kauden pyörässämme ihan omituiset säädöt perjantaina ja lauantaina. Sunnuntaiksi saimme ne täysin kohdilleen, olisi ollut mahtava nähdä, mihin hän olisi päässyt. Mutta hän kolaroi jo avauskierroksella. Olisimme todellakin halunneet nähdä Sachsenringillä, miten uusi pyörämme siellä menee, mutta Mika ei siellä ollut.”

KTM:n tilanne kävi vielä huonommaksi, kun Pol Espargaro loukkaantui Brnossa. Vaikka Smith tiesi jo tässä kohtaa, ettei jatka tiimissä, hän suostui testaamaan uusia osia. Hänen tilallaan ensi kaudella ajaa Johann Zarco. KTM on päättänyt palkata ensi kaudeksi kaksi testikuljettajaa, ehdolla ovat ainakin Bradley Smith, Jonas Folger ja Dani Pedrosa. Mika Kalliolla ei sopimusta ensi kaudesta ole.

Etenkin uusi moottori on iso muutos KTM:n ensi kauden pyörään. Beirerin mukaan niin sanottu ”Kallio-pyörä” ei tule kuitenkaan vielä tällä kaudella Smithin ja Espargaron käyttöön.

”Tiettyjen ratifiointien vuoksi ensi kauden pyöräämme eivät kisakuljettajat voi vielä käyttää loppukaudesta, vain villin kortin kuljettaja voi sitä käyttää. Se on sääntö. Jos Mika olisi pystynyt ajamaan, hän pystyisi testaamaan edelleen ensi kauden osia ja pyörää. On todella harmi, ettemme näe sitä pyörää kilpailuissa nyt, kuten olisimme halunneet. Tämä on meille ikävä tilanne.”

KTM nimitti Kallion tilalle Randy de Punietin, mutta hänellä ei ole pyörästä kokemusta kuten Kalliolla. Hänelle ei ole myöskään myönnetty villejä kortteja kilpailuihin.

”Meidän on nyt pakko käyttää myös kisakuljettajiamme testitöihin”, Beirer sanoo.

Kun kausi päättyy, on edessä testit Valenciassa marraskuussa. Se on paitsi uuden kauden alku, myös alku Johann Zarcolle KTM:n leivissä.

”Nämä kaksi vuotta ovat olleet melkoista lentoa verrattuna mihin tahansa MotoGP-tiimiin. Osia lentelee sinne ja tänne, ja kuljetusrekat ovat täynnä niitä. Me haluamme tehdä nyt niin paljon kuin mahdollista. Kun Tech 3 tulee satelliittitiimiksemme, haluamme, että silloin olisi rauhallisempaa. Haluamme käydä tämän hullun vaiheen läpi ennen ensi kauden alkua. Kun Johann Zarco saapuu, meidän pitää olla stabiilissa tilassa. En halua, että hän testaa marraskuussa kymmentä eri konseptipyörää. Haluamme antaa hänelle valmiin pyörän, joka vain säädetään hänen ajotyylilleen ja sitten ajetaan kovaa”, Beirer sanoo.
 

Uusin numero