KTM-pomo ei ymmärrä Hondan ratkaisua ulkoistaa Dani Pedrosa: ”Toisin kuin japanilaiset, me otamme idean yhteisestä perheestä kirjaimellisesti”

Pedrosa voitti urallaan alemmissa luokissa kolme maailmanmestaruutta ja yhteensä 31 MotoGP-kilpailua. MotoGP:ssäkin tuli kolme MM-hopeaa ja kolme pronssia. KTM palkkasi hänet täksi kaudeksi testikuljettajakseen, kun Honda valitsi hänen tilalleen Jorge Lorenzon.

Pedrosa palveli Hondaa koko 18-vuotisen GP-uransa aina 125-kuutioisista lähtien. Piererin mukaan Hondan olisi pitänyt osoittaa lojaaliutta 33-vuotiasta espanjalaista kohtaan.

”Toisin kuin japanilaiset, me otamme idean yhteisestä perheestä kirjaimellisesti. Seisomme omiemme takana niin hyvinä kuin huonoinakin päivinä. Kun kuljettaja esimerkiksi loukkaantuu, seisomme hänen rinnallaan”, Pierer sanoo.

”On suorastaan mahdotonta ajatella, että Dani Pedrosa erotettiin yhden yön aikana sen jälkeen, kun hän oli ollut liki 20 vuotta Hondalla. Kuinka kapeakatseinen sitä voikaan olla? Dani on sankari ja loistava lajin suurlähettiläs.”

Pedrosan uskottiin vetäytyvän kokonaan ratamoottoripyöräilystä, mutta toisin kävi.

”Miksi hän tuli meille? Hän näki, että me kaikki todellakin toimimme yhtenä perheenä. Se mitä muut tekevät rahalla, me teemme sen tunteella yhdessä”, Pierer sanoo.

KTM.n tallipäällikkö Mike Leitner odottaa paljon Pedrosalta, vaikka tämä kävikin solisluuleikkauksessa ja on kolme kuukautta ulkona kuvioista.

”Dani teki loistavaa työtä yksityistesteissä ennen Sepangin testejä, jotka hän joutui jättämään väliin. Hän on varmasti täydessä kunnossa jo huhti-toukokuun vaihteessa. Hän on tehnyt ja nähnyt kaiken MotoGP:ssä, on täysin selvää, että Dani voi auttaa meitä ihan kaikessa. Odotan todella innolla, että hän on taas täydessä kunnossa”, Leitner sanoo.

Hän pitää myös erittäin tärkeänä sitä, että Pedrosa tuo tiimiin näkemystä Hondalta – nyt KTM:n neljästä kuljettajasta kolme on Yamaha-taustaisia: Pol Espargaro, Johann Zarco ja Hafizh Syahrin.

”Niin emme suunnitelleet, mutta nyt meillä on kolme entistä Yamahan kuljettajaa. Juuri siksi hienoa oli saada meille kuljettaja Hondalta, hän näkee ja selittää asioita ihan eri tavalla. Dani on oikeastaan testikuljettajana meille täysin unelmatyyppi.”
 

Uusin numero