KTM ostamassa Ducatia?


Speedweek-lehden mukaan KTM:n johto on ilmaissut halunsa hankkia Ducati omistukseensa.

On yleisesti tiedossa, että Ducatin omistava Volkswagen Group on kauppaamassa italialaismerkkiä, kunhan vain sopiva ostajakandidaatti ilmoittautuu. Nyt sellainen saattaa löytyä yllättävän läheltä, heti Alppien pohjoispuolelta.

Speedweek-lehden mukaan KTM:n toimitusjohtaja Stefan Pierer on kertonut olevansa kiinnostunut hankkimaan Ducatin omistukseensa. Piererin kerrotaan sanoneen Ducatin sopivan hyvin KTM:n strategiaan. Kun itävaltalais- ja italialaismerkin mallistoja tarkastellaan rinnakkain, niin voidaan todeta niiden täydentävän toisiaan, joskin osittain mallisto myös kilpailee toistensa kanssa.

Pierer on sanonut haluavansa tehdä KTM:stä maailman kolmanneksi suurimman moottoripyöräbrändin heti Hondan ja Yamahan jälkeen. KTM on harvoja moottoripyörämerkkejä, joka on pystynyt viime vuosina kasvattamaan kappalemääräisesti mitattuna valmistusmääriään. Kärkikolmikkoon matkaa on kuitenkin niin paljon, että sinne yltäminen onnistuu ainoastaan yritysostojen kautta. Erityisesti kun huomioidaan, että Pierer maalailee kolmossijan olevan tavoitteena jo vuonna 2020.

Uusin numero