KTM nuhtelee varoituksella ja sakolla Kullaksen kilpakumppanina ajavaa MM-kärki Herlingsia

KTM ei lähde yksilöimään tiedotteessaan sanktion suuruutta, eikä syitä siihen, mistä Herlingsia nuhdellaan. Perusteet ovat kuitenkin kiistattomat, minkä kuljettaja myös itse myöntää.

– Ymmärrän, että käytökseni ylitti rajat ja hyväksyn sanktiot. Minun pitää muistaa, että olen roolimalli nuorille kuljettajille ja minun pitää käyttäytyä sillä tavoin, että he kunnioittavat minua ihmisenä ja urheilijana. Olenkin pyytänyt, että KTM lahjoittaa minulta perittävän sakkosumman lasten hyväntekeväisyyteen, kertoo Herlings.

KTM:n kilpailutoiminnan johtaja Pit Beirer painottaa, että Herlingsin käytöstä oli mahdoton hyväksyä. Siksi KTM:n päätyi tähän ratkaisuun ja maanantaina julkistettuun tiedotteeseen.

– Ymmärrämme myös sen, että Jeffrey on ollut kovien paineiden alla ja toivomme, että tämä on hänelle arvokas opetus, joka auttaa häntä tulevaisuudessa tehdaskuljettajana.

Beirerin mukaan vahva signaali oli paitsi muistutus Herlingsille, myös viesti siitä, miten KTM haluaa osoittaa kunnioitusta kilpakumppaneille, joihin MX2-luokassa myös Harri Kullas lukeutuu.

MM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan jo tulevana viikonvaihteena Bastognen radalla Belgiassa.

Viime sunnuntaina Aquedan osakilpailun Portugalissa voittaneelle Herlingsilla on koossa 317 pistettä. Hän johtaa sarjaa 24 pisteellä Kawasakilla ajavaan britti Tommy Searleen.

Suzukilla kilpaileva Kullas on sijalla 11 pistein 123.
 

Uusin numero