KTM Junior Academyn Sihvonen Hollannin kautta SM-kullan kimppuun Heinolaan

SM85-luokassa kilpailussa ajoivat pistetilanteessa seitsemäntenä oleva Aleksi Kurvinen, ensimmäistä kertaa SM-kilpailuun osallistuvat Kimi Koskinen ja vain 10-vuotias Verneri Aaltonen.

MX2-luokassa Miro Sihvonen lähti puolustamaan edellisen viikonlopun voittoa Siilinjärveltä.

Hyvinkäällä ajettu kisa oli Sihvoselta lähes täydellinen suoritus, mikä nosti hänet mukaan voittotaistoon luokan Suomen mestaruudesta.

Sihvoselta on jäänyt EM-sarjan takia muutama kisaviikonloppu ajamatta, joten takamatkaa on kertynyt.

– Sihvosen päivä alkoi hienosti aika-ajojen pohja-ajalla, vaikka omasta mielestään hänellä jäi paljon petrattavaa. Ehkäpä juuri tuo tunne siivitti Sihvosen hurjaan vauhtiin ensimmäisessä erässä, todetaan KTM Junior Academyn tiedotteessa.

Kohtuullisen lähdön jälkeen Sihvonen oli neljäntenä, mutta melko nopeasti nousi kärkeen. Nousua avitti myös Aki Mannisen todella epäonninen konerikko.

Sihvosen etumatka oli parhaimmillaan jo lähes kymmenen sekuntia, kunnes pieni keskittymisvirhe veti nurin. Juuso Matikainen kuittasi virheen ja pääsi reiluun johtoon.

Sihvosen ajorytmi kuitenkin oli tallella. Pari kierrosta ennen maalia oli Sihvonen oli jo Matikaisen kannassa. Ohi Sihvonen ei kuitenkaan tällä kertaa päässyt jääden kakkoseksi.

Toisessa erässä lähdön jälkeen Sihvonen oli kolmentena. Kymmenen minuutin kohdalla hän ohitti hyvää ajoa esittäneen Jami Nummisen ja lähti omille teilleen.

Hyvinkään MM-radan vaikeudet tulivat kuitenkin myös Sihvoselle selväksi ja pieni virhe päästi Nummisen aivan takarenkaan kantaan.

Sihvosen ammattimainen ajo kuitenkin jatkui loppuun asti eikä voitosta jäänyt epäselvyyttä. Täten hänelle kirjattiin päivän totaalin voitto.

Pahimpien kilpakumppaneiden hieman epäonnistuttua pisteiden keräilyssä lähdetään Heinolan päätöskisaan mielenkiintoisesta tilanteesta.

Aki Manninen, Miro Sihvonen ja Jere Haavisto lähtevät lähestulkoon samalta viivalta ratkaisemaan mestaruuden piste-erojen ollessa olemattomat.

Ennen Heinolaa Sihvonen ajaa vielä viimeisen EMX125-luokan kilpailun Hollannin Assenissa. Panoksena on vielä sarjan neljäs sija.

Heinolan jälkeen Sihvonen pääseekin edustamaan Suomen Ranskassa ajettavassa MM-joukkuekisassa. Suomen joukkueessa ajaa Sihvosen lisäksi Jere Haavisto ja Valtteri Malin. Siinä riittääkin Suomen nuorella joukkueella haastetta maailman kovimpia crossiukkoja vastaan.

Nuorukaiset
taistelivat

Aleksi Kurvinen kaatui SM85-luokan aika-ajossa, jonka jälkeen ajorytmi sekosi hiukan ja paras kierrosaika jäi saavuttamatta. Sijoitus oli kaatumisesta huolimatta hienosti neljäs. Ensikertalaisista Kimi Koskinen ajoi hienosti ollen yhdeksäs ja Verneri oli 19.

Ensimmäisessä erässä molemmat epäonnistuivat hiukan lähdössä ja jäivät kymmenennen sijan huonommalle puolelle. He aloittivat hienot nousut paremmille sijoille ja onnistuivatkin siinä hienosti.

Kurvinen taisteli jo neljännestä sijasta, kunnes kaatui ja putosi kuudenneksi. Edellä eikä takana ollut uhkaajia, joten Kurvinen nappasi varmistellen kuudennen sijan.

Pienikokoisen Koskisen kestävyys helteessä oli pieni arvoitus ennen kilpailua, mutta kunto kesti hienosti ja loppua kohden hän jopa pystyi ohittamaan väsyneempiä kuljettajia ja oli hienosti seitsemäs.

Verneri Aaltosen lähtö epäonnistui täysin. Hän oli ensimmäisessä mutkassa aivan viimeisten joukossa. Muutamien ohitusten jälkeen kisa päättyi kuitenkin harmillisesti tekniseen vikaan.

Toisessa erässä Kurvinen ja Koskinen onnistuivat lähdössä paremmin ja olivat heti kärkijoukon tuntumassa.

Muutaman ohituksen jälkeen Kurvinen nousi toiselle sijalle ja piti varmalla ajolla paikkansa, vaikka erän lopussa joutuikin puristamaan viimeiset voimansa pitäessään kilpakumppaninsa takanaan. Erän voittokin jäi vain neljän sekunnin päähän.

Koskinen selviytyi toisesta erästä ensimmäistäkin paremmin ja ajoi maaliin upeasti kuudentena. Kunto kesti hyvin pidempien kilpailuerien rasitukset ja muutenkin Koskisen ajorytmi on parantunut kauden aikana todella hyvin, tasaisuutta ja varmuutta on tullut säkkikaupalla lisää.

Vasta 10-vuotias Aaltoneni taisteli hienosti muita kuljettajia ja jännitysta vastaan. Tasaisella ja varmalla ajolla Aaltonen kurvasi maaliin sijalla 20 ja on tiettävästi nuorin motocrossissa koskaan SM-pisteille ajanut kuljettaja.
 

Uusin numero