KTM Junior Academy urakoi kansainvälisillä ja kotimaisilla crossiradoilla

Imatralla jatkuneessa MX-liigassa KTM Junior Academyä edustivat Kimi Koskinen, Verneri Aaltonen, Simo Koskinen ja Joona Kukkonen.

– Toiseksi viimeinen liigaosakilpailu kulki kokonaisuudessaan hienosti. Pienemmät 65-luokan pojat ajoivat hienot tasaiset erät molemmille kuskeille uudella radalla. Radalle tuotu pehmeä hiekka teki radasta erityisen haastavan juuri pienemmille pyörille. ”Pikku Simppa” joutuikin kaatumisen takia keskeyttämään ensimmäisen erän mutta toinen erä sujuikin hienosti ilman kaatumisia. Joona taisteli hienosti omalla tasollaan eräsijoitukset 14. ja 13. Tästä ei ole enää pitkä matka kymmenen parhaan joukkoon, joka on ollut kauden tavoitteena, kerrotaan tiimin tiedotteessa.

Isommassa 85-luokassa Koskinen jatkoi vakuuttavasti haastaen jopa kokeneempia C/A-luokan kuljettajia. C/B-luokan kokonaiskilpailussa Koskinen oli kolmas.

Aaltosella oli ensimmäisen erän alussa hieman hankaluuksia löytää oma ajorytmi, mutta ajo parani erän loppua kohden ”Verkku” sai tehtyä useampia hienoja ohituksia. Kokonaiskisassa hän oli kymmenes.

Sihvonen taisteli
EM-osakilpailussa

Kauden viimeistä edellinen EMX125-sarjan osakilpailu ajettiin puolestaan motocrossin pyhätössä Belgian Lommelissa.

Rata on äärimmäisen raskas ja tekninen, joka todellakin erottaa jyvät akanoista. Lommelin rata on myös Miro Sihvosen suosikkirata Euroopassa, mikä nostikin nuorukaisen tavoitteet korkeimmalle mahdolliselle tasolle.

– Valitettavasti kauden mittaan tutuksi tulleet vaisut lähdöt vaikeuttivat voittotaistoa ensimmäisessä erässä. Miro ajoi kuitenkin erittäin hyvää vauhtia kohti kympin sakkia. Erän puolivälissä sattui kuitenkin pieni virhe ja Miro joutui nostella pyörää kellahdettuaan kumoon. Hän ei kuitenkaan luovuttanut, vaikka sijoitus putosi muutaman sijan kolmanneksitoista. Maaliviivalle Miro tuli yhdeksäntenä.

Toisessa erässä Sihvonen otti erinomaisen lähdön ollen ensimmäisissä mutkissa viiden joukossa.

Erän alku oli hiukan jäykkää eikä ajo näyttänyt tutulta. Aika nopeasti Sihvonen kuitenkin näytti hiekalla ajamisen taitonsa ja sai lisättyä vauhtia.

Kärjessä ajoi Belgian omat hiekkarataspesialistit, joiden kyytiin ei tänä viikonloppuna ollut mahdollisuuksia. Sihvonen taisteli kuitenkin loppuun asti pitäen takanaan muun muassa EM-sarjan johtopaikkaa hallussa pitävän Espanjan Jorge Pradon.

– Kilpailu oli minulle aikamoinen pettymys. Uskoin pystyväni ajamaan vähintään palkintopallille, enkä nähnyt voitonkaan olevan mahdottomuus. Ehkä valmistautumisessa teimme pienen virheen, kun emme ajaneet enempää hiekkaradoilla. EM-sarjassa palkintopallisijojen saavuttamisen ollessa mahdotonta, olisin halunnut täällä näyttää kykyni. Kisa oli todella rankka ja ehkä hiukan yllätyin kuinka en jaksanutkaan vastata kärjen vauhtiin.

– Jäljellä on enää Hollannin Assen. Rata on niin ikään hiekkarata, jossa uskon ajavani kärkisijoista. Nyt olen sarjassa viidentenä, mutta kyllä minä haluan vielä napata neljännen sijan EM-sarjassa.   

Kesämyrskyn vaara ei
haitannut tahtia Karkkilassa

Karkkilan taannoisessa SM-osakilpailussa kesämyrskyn vaara oli ilmassa, mutta kisaan keskityttiin KTM Junior Academyssä normaaliin tapaan.

Benjamin Korholalla oli ensimmäinen C/A SM-osakilpailu edessä loukkaantumisen jälkeen. Aika-ajo meni hienosti ”Benkun” ollessa kolmas.

Kisaerissä rata alkoi olla jo hiukan haastavassa kunnossa. Kauden vähäinen kisakokemus ja jännitys tekikin tepposet ja kisapäivänä kuski sortui useampaan kaatumiseen.

Aleksi Kurvinen ajoi tasaisen varman päivän. Aika-ajo ja molemmat erät kulkivat tasaisen varmalla rutiinilla, eräsijoitukset 4. ja 3.

Lisäjännitystä tuli toisen erän lopulla, kun pyörän moottori alkoi käydä huonosti ja keskeytyskin oli lähellä. Erän jälkeen ongelmien syyksi ilmeni kaasuttimeen päässyt lika.

Miro Sihvonen ajoi pääasiassa 250-kuutioisilla nelitahtisilla ajettavassa MX2-luokassa omalla 125-kuutioisella kaksitahtisella. Näin ollen hän antoi tehossa huomattavasti tasoitusta luokan muille kuskeille.

125-kuutioisella ajettaessa haluttiin pitää yllä hyvää tuntumaa pyörään, jolla Sihvonen ajaa vielä kaksi EM-osakilpailua. Sihvonen sai pyöränsä takia hieman muita huonommat startit, mutta onnistui molemmissa erissä nousemaan kolmanneksi.
 

Uusin numero