KTM esitteli mallisarjan kolmannen: 790 Adventure R Rally

KTM 790 Adventure R Rally -pyörä on 790 Adventure -malliston kolmas ja uusin pyörä, joka sijoittuu malliston yläpäähän.

Adventure R Rally -malli pohjautuu vahvasti 790 Adventure R -malliin, jossa on sama teräsristikkorakenteinen runko sekä 95-hevosvoimainen kaksisylinterinen LC8c -rivimoottori. Adventure Rally -mallissa on pitkäjoustoisempi WP Xplor Pro – jousitus. Sekä edessä että takana 30 millimetriä pidempi joustomatka toimii paremmin vaikeassa maastossa. Samalla pyörän istuinkorkeus kasvaa 910 millimetriin.

WP Xplor Pro 7548 -etujousituksessa käytetään Cone Valve -teknologiaa. Normaalisti vain säätölevysarjaa (shim stack) vaihtamalla saa säädettyä jousitus asetuksia, mutta WP Xplor Pro -mallissa on mahdollista muuttaa jousituksen asetuksia ulkopuolelta. Cone Valvea voi avata rajattomasti vähentäen jousituksen jäykkyyttä.

WP Xplor Pro 6746 – takaiskunvaimennin on täysin säädettävä iskunvaimennin. Matalakitkaisten osien ansiosta iskunvaimennuksen teho on huomattavasti aiempaa suurempi. Iskunvaimennin hyödyntää progressiivista vaimennusjärjestelmää (PDS) ja sen vaimennuksen toiminta on helposti muokattavissa.

790 Adventure R Rally -mallissa on vakiona kevyt Akrapovic -äänenvaimennin, hiilikuituiset tankinsuojat, sekä Quickshifter+ -vaihdeavustin. Erikoismalli poikkeaa mallisarjan muista versioista myös uniikilla värillään sekä visuaalisella ilmeellään. Lisäksi uutta on tavallista kapeammat vanteet, jotka on suunniteltu hankalia ajo-olosuhteita varten. Pyörä on varusteltu korkeammalla satulalla sekä pidemmillä Rally-käyttöön tarkoitetuilla jalkatapeilla. 

Uusin numero