KTM Adventure Rally Finland sai varauksettoman kannatuksen

Suomen ensimmäinen kansainvälinen roadbook-ajotapahtuma sai varauksettoman kannatuksen osallistujien keskuudessa. Paris-Dakar suunnitelmiakin kuultiin.

Reitti ja kilpailun kulku

Yli 1500km pituinen reitti akselilla Orimattila-Joensuu-Kajaani-Jyväskylä-Orimattila seuloi voittajat soolo- ja joukkuekilpailussa, tasaiset suoritukset olivat ratkaisevassa asemassa päivästä toiseen. Ajopäivien pituus vaihteli reitin haastavuudesta ja matkasta riippuen pisimmillään jopa yli 11 tunnin mittaiseksi.

Sää suosi kuljettajia päivästä toiseen, lämmintä riitti ja sadetta saatiin lopulta vain viimeisenä päivänä Korpilahti-Sysmä välillä.

Ajomaastot olivat miltei kaikkea mahdollista asfalttitiestä niljakkaisiin kärrypolkuihin, olipa matkalta löydetty upottavaa fillerihiekkaa ja märkää suonsilmäkettäkin. Kuljettajat olivat kuitenkin erittäin tyytyväisiä reitin haastavuuteen ja roadbook-navigointikin alkoi sujua nopeasti heti lähdön jälkeen.

Soolot

Soololuokan kuljettajia oli kuusi, joista ykköseksi ajoi Tarmo Paldanius, ajokkinaan KTM 950 Super Enduro. Paldanius teki tarkkaa työtä heti ensimmäisestä päivästä lähtien eikä luovuttanut johtopaikkaansa missään vaiheessa. Reitin kiertäminen vei häneltä 27.10h.

Toiseksi sijoittunut Jussi Paananen / KTM 640 Adventure otti paikkansa tasaisella ajolla ja kun teknisiä ongelmiakaan ei miehelle sattunut, oli toinen sija näpeissä lauantain ajon jälkeen. Eroa Paldaniukseen tuli 2.33h.

Viron Jaan Naaber / KTM 690 R oli kolmas, vaikka pieni lipsahdus lauantain etapilla päätyikin polven vääntymiseen. Keskeyttäminen ei kuitenkaan kuulunut Jaan’in sanavarastoon ja niinpä sitkeys palkittiin kolmannella sijalla. Tämä oli hänen ensimmäinen roadbook-rallinsa ja lisää on luvassa: Vuoden 2014 Paris-Dakar -ralli on jo merkitty kalenteriin, joten tämä nuorimies kannattaa pitää mielessä tulevaisuudessa. Eroa kärkeen 3.45h.

Joukkuekilpilu

Joukkuekilpailussa 12 joukkuetta otti mittaa toisistaan. West Coast Team, kuljettajinaan Veli Saarela / BMW 650 XC ja Teijo Tuomisto / BMW F650 Dakar ajoivat nousujohteisesti loppua kohti.

Aloituspäivän kolmas sija koheni perjantain jälkeen johtoasemaksi joka piti loppuun saakka. Kevyet pyörät ja jatkuva, järkevä liike yhdistettynä erinomaiseen navigointiin olivat ratkaisuasemassa voittokamppailussa. Eteneminen oli nopeaa, aikaa reitillä meni 26.40h.

Joukkueiden toinen oli Mc Newbies, tiukkaakin tiukempi kamppailu käytiin toisesta sijasta ja vain yhden minuutin marginaalilla sen nappasi itselleen Sauli Sallinen / BMW 1200 GS ja Erik Kunnas / BMW 1200 GS. Eroa voittajajoukkueeseen kertyi 56min.
 

Uusin numero