KTM 790 Duke palaa täyttämään 390 Duken ja 890 Duken välisen aukon

790 Duke oli hetken aikaa pois markkinoilta, mutta palaa nyt uusin ominaisuuksin.

Suosittu 600-800 -kuutioisten nakupyörien luokka saa täydennystä, kun 790 Duke palaa markkinoille. Alunperin KTM esitteli 790 Duken vuoden 2016 Eicma-messuilla ja markkinoille se tuli kaudeksi 2017. Terävien ajo-ominaisuuksiensa ansiosta se sai lisänimen #The Original Scalpel”. Mallia myytiin maailmanlaajuisesti 29 000 kappaletta, eli se oli kautta aikain yksi myydyimpiä Duke-malleja. Alkuperäisen mallin 105 hevosvoiman huipputeho on muutettu lukemaan 95 hevosvoimaan (70 kW), mikä on maksimiteho josta moottori voidaan muuttaa A2-ajokorttiluokan maksimitehoon eli 48 hevosvoimaan (35 kW). Uudella teholukemalla se myös täyttää paremmin 390 Duken (44 hv) ja 890 Duken (115 hv) välisen aukon. 790 Duken moottorin vääntölukemaksi ilmoitetaan 87 newtonmetriä.

Kuljettajan valittavissa on kolme moottoriohjauksen ja ajoavustimien asetusta: Rain, Street ja Sport. Värivaihtoehtoina on perinteinen KTM-oranssi ja modernisti mustalla grafiikalla varustettu harmaa. ABS-jarrut ja MTC-luistonesto huomioivat pyörän kallistuksen ja lisäksi jarruissa on Supermoto-asetus. Mittaristona on viiden tuuman TFT-näyttö ja valot ovat ledejä. 

Lisävarusteina on tarjolla kytkimettömän vaihteiden vaihdon molempiin suuntiin mahdollistava quickshifter+ -vaihdeavustin, moottorijarrutuksen MSR-säätö, Track Mode -rata-ajoasetus, vakionopeussäädin, rengaspaineiden valvonta sekä KTM My Ride -hands-free puhelin- ja audioyhteys. 

Uuden 790 Duken ”Demo Mode” -asetuksen ansiosta valinnaisten elektronisten ajoavustimien toiminnot ovat kokeiltavissa ilmaiseksi ensimmäiset 1500 kilometriä. Näin käyttäjä saa tuntumaa näihin ja päättää onko jonkin lisävarusteen tai ajoavustimen hankinta ja asennus KTM-jälleenmyyjällä aiheellista. 

KTM tarvike- ja asustevalikoima laajenee “THE ORIGINAL SCALPEL” -valikoiman asusteilla ja lisävarusteilla. Näin jokainen uuden DUKE 790 kuljettaja voi hankkia tyyliin sopivat ajovarusteet ja vapaa-ajan asusteet sekä varustaa pyöränsä suorituskykyä, ergonomiaa ja ajomukavuutta tehostavilla alkuperäisillä lisävarusteilla.

Alunperin KTM julkisti 790 Duken paluun maaliskuussa, jolloin arvioitiin toimitusten alkavan kesäkuussa 2022. Nyt uuden aikataulun mukaan toimitukset käynnistyvät aikaisintaan tammikuussa 2023.

Uusin numero