KTM 1290 Super Adventure S 2023 – Pienillä muutoksilla parempi

160-hevosvoimainen moottori pysyy ennallaan, mutta ergonomiaa, ajomukavuutta ja mittariston toimintaa on päivitetty.

2023 KTM 1290 Super Adventure S:n yksi näkyvin muutos on 3-osaisen polttoainesäiliön muotojen hienosäätö. Ergonomiaa ja ajomukavuutta kohentavat muutokset yltävät myös säiliön alla oleviin suojiin. Toinen silmiinpistävä muutos on uudet värivaihtoehdot: oranssi/musta ja hillitympi harmaasävyinen väritys. Oranssi väritys kattaa myös karkaistun, alumiinisen takarungon, joka tarjoaa istumakorkeuden kaksiasentoisen säädön (869 mm / 849 mm), erinomaisen tavaran kuljetuskyvyn sekä lukuisia käytettävyyttä parantavia, pieniä oivalluksia. Klassinen harmaasävy kattaa puolestaan koko pyörän. 

Matkanteko on nyt sujuvampaa laajennetun Turn-by-Turn+ navigointiohjelmiston ansiosta, joka on KTMConnect aplikaation tukema. Järjestelmään kytkettyyn älypuhelimen ohjelmoidun reitin navigointi sujuu tarkasti ilman lisäasetuksia. Ulkoasultaan uudistetulla seitsemän tuuman TFT-näytöllä näkyvät myös saapuvat puhelut ja viestit. KTMConnect-applikaatiolla puhelimeen ladatun musiikin kuuntelu ja valinta sujuu sekin mukavasti ja ajoturvallisuutta lisäävästi ”Hands Free” toiminnolla. Näytön valikot ja asettelu on päivitetty, joten kuljettaja voi helposti hallita eri toimintoja ja asetuksia, kuten RIDE MODE:a, semi-aktiivista WP-jousitusta, ABS-järjestelmää ja mukautuvaa adaptiivista vakionopeudensäädintä. Tämä ja ohjaustangon innovatiiviset hallintapainikkeet lisäävät käyttömukavuutta.

Kaksisylinterisen, LC8 V2-moottorin 160 hv teho ja suurimmillaan 138 Nm vääntömomentti varmistavat, että ajettavuus on yhtä sujuvaa kaupunkikruisailussa ja ruuhkissa kuin se on kapeilla sorateillä ja nopeavauhtisessa matkanteossa moottoritiellä. Elektroniikan avulla ohjataan ja säädetään niin semi-aktiivista jousitusta ja ajokorkeutta, kuin ABS-, adaptiivinen vakionopeudensäädin ja RIDE-MODE -asetuksia sekä rengaspaineiden TPMS-valvontaa ja vastaavia avustimia. 1290 Super Adventure S voidaan nostaa ominaisuuksiltaan vieläkin ylemmäs valinnaisten elektronisten lisävarusteiden kanssa, kuten Quickshifter+ vaihdeavustin ja WP Pro -jousitus sekä KTM Power Parts -lisätarvikkeilla. Laajasta valikoimasta löytyy erilaisia suojaosia, tavaralaukkuja ja paljon muuta.

Jälleenmyyjille uusi 1290 Super Adventure S saapuu alkuvuodesta 2023.

Uusin numero