KTM 1190 Adventure saa ajonvakautusjärjestelmän

Jo ennestään kattavalla elektroniikkapaketilla varustetut KTM 1190 Adventure ja Adventure R -mallit saavat vuonna 2014 täysin uudenlaisen kuljettajan elektronisen apuvälineen. Malleissa on kahteen suuntaan toimiva ajonvakautusjärjestelmä ensimmäisinä moottoripyörinä maailmassa.

1190 Adventuren MSC (Motorcycle Stability Control) -ajonvakautus on saksalaisen ajoneuvoelektroniikkajätin, Boschin käsialaa. Järjestelmä toimii yhteistyössä C-ABS -yhdistelmäjarrujen sekä MTC-luistoneston kanssa. Uutena muuttujana yhtälössä on moottoripyörän kallistuskulma, jolloin MSC:n toiminta on perinteisiä järjestelmiä tarkempaa.

Kun kallistuskulma otetaan huomioon, on ABS-jarrujen ja luistoneston toiminta erityisesti moottoripyörää kallistettaessa tehokkaampaa. MSC myös estää keulan kautta kaatumisen jarrutettaessa ja keulimisen kiihdytettäessä.

Elektroniikan kerrotaan tarjoavan kuljettajalle paitsi parasta mahdollista turvallisuutta, myös tehostavan ajokokemusta ja nostavan ajamisen ilon aivan uudelle tasolle. KTM:n mukaan viimeistään MSC auttaa 1190 Adventurea asettamaan adventure-pyörien riman entistä korkeammalle tasolle. MSC:llä varustetun 1190 Adventuren tuotanto alkaa joulukuussa 2013.

MSC on tarjolla myös jälkiasennuksena vuoden 2013 KTM 1190 Adventure-malleihin. Suomen jälkiasennushintaa ei ole vielä vahvistettu, mutta sen odotetaan seurailevan Saksan 399 euron hintaa.

Uusin numero