Kreikan valloittanut Remes taistelee tiukasti maailmanmestaruudesta

Remes runttasi TM-pyörällään komean voiton kauden neljännen osakilpailuviikonvaihteen avauspäivänä kukistamalla Yamahaa kuskaavaan ranskalaisen Marc Bourgeoisin 38,14 sekunnilla.

Sarjaa hallitsevana mestarina KTM:n puikoissa johtava Christophe Nambotin joutui tyytymään kolmanneksi korkeimpiin pisteisiin siitä huolimatta, että hän tuikkasi täsmälleen saman ajan maanmiehensä Bourgeoisin kanssa.

Nambotinin plakkarissa on seitsemän osakilpailun jälkeen 129 ja Remeksellä 124 pistettä.

Sarjan toisen suomalaiskuljettajan, Shercolla kisaavaan Matti Seistolan lauantai ei ollut paras mahdollinen.

Seistola päätyi E3-luokassa kuudenneksi jäätyään voiton Husqvarnalla napanneesta raskalaisesta Mathias Bellinosta lukemat 1.19,46.

Neljä kertaa ajetulla endurotestillä ylitettiin joenuoma 23 kertaa. Seistola oli pätkällä luokkansa nopein ensimmäisellä ajokierroksella, mutta kolmella seuraavalla ilmeisesti joen vesi ja pyörän sähköjärjestelmä eivät sopineet yhteen.

– Joessa oli kummallakin reunalla korkea penkka ja päästäkseen ylös penkasta oli kiihdytettävä kunnolla joenpohjalla. Kun kaikki kuskit tekivät sitä, kului joen pohja, joten vedenpinta nousi. Ilmeisesti se sai pyöräni röpöttämään. Pyöräni kävi niin huonosti, että hyvä, kun pääsin joenuomasta ylös, Seistola harmitteli tiedotteessaan.

– Loppupuolisko pätkästä ajettiin kuivalla, jolloin pyöräni alkoi aina toimia pikku hiljaa normaalisti. Menetin kuitenkin niissä lukuisissa joenylityksissä todella paljon aikaa.

Seistola oli tyytyväinen omaan ajoonsa, mutta se ei paljoa lohduttanut. Lisäksi Seistola kolhaisi kertaalleen Sherco-pyöränsä tangon päin puuta sillä seurauksella, että vasemman käden nimetön jäi puun ja pyörän tangon väliin. Sormi on nyt turvoksissa, mutta Seistola lähtee silti sunnuntaiseen osakilpailuun.

– Teimme pyörälleni huollossa kaiken mitä näissä puitteissa nyt oli mahdollista. Suojasimme johtosarjat ja ilmansuodatinkotelon. Toivotaan, että se auttaa eikä pyöräni enää kärsi vedestä sunnuntaina.

Bellino johtaa MM-sarjaa pistein 124. Seiston saldolta löytyy toiseen sijaan oikeuttavat 109 pistettä.

https://www.youtube.com/watch?v=I2jkqbA210U&feature=youtu.be

 

Uusin numero