Kovalaisen tallipäällikkö Fernandes kannustaa Ajon tiimejä Silverstonessa

– Olemme menneet tuloksissa siksi paljon eteenpäin, että hälytimme Fernandesin Silverstoneen. Eiköhän Team Lotus pärjää tällä kertaa ilman häntä Montrealissa, heittää Ajo Motorsportin tallipäällikkö Aki Ajo pilke silmäkulmassaan.

Kisan nimisponsori ja Ajon merkittävä kumppani

Ajon mukaan Fernandes saapuu Silverstoneen mahdollisesti jo lauantaina, mutta viimeistään kisapäivänä sunnuntaina.
– Fernandes tulee F1-kisasta huolimatta Silverstoneen siksi, että hänen omistamansa AirAsia -lentoyhtiö on Britannian GP:n nimisponsori. AirAsia on myös meidän yksi merkittävin yhteistyökumppani, Ajo viittaa kahteen 125-kuutioisten luokan tiimiinsä, eli Avat-AirAsia-Ajoon ja Red Bull Ajo Motorsportiin.
Euroopassa erityisesti Englanti ja Ranska ovat AirAsialle merkittäviä maita.
– AirAsia järjestää Britannian GP:n aikana monenlaisia tapahtumia ja aktiviteetteja, joissa kuljettajamme ovat vahvasti mukana. Khairuddin (Zulfahmi) ja kotikisaansa valmistautuva Kent (Danny) olivat jo keskiviikkona näissä merkeissä Lontoossa.
– AirAsia tuo Silverstoneen paljon henkilökuntaansa ja vieraita. Sinänsä harmi, että Kovalainen ei päässyt nyt omilta töiltään tänne. Heikin kanssa on jo tosin sovittu, että hän tulee tämän kauden aikana vielä johonkin MotoGP-sarjan osakilpailuun, kertoo Ajo.

Khairuddin kilpailee murtuma ranteessaan

Tallipäällikkö Ajo saa viime sunnuntaina ajetun Barcelonan kisan kolhuista huolimatta kaikki viisi kuljettajaansa radalle Silverstonessa.
Malesialainen Khairuddin kaatui Katalonian GP:ssä loukaten vasenta rannettaan.
– Kyse on onneksi hiustumurtumasta ja ”Fahmi” ajaa Silverstonessa, vahvistaa Ajo.
Doningtonista poistunut Britannian GP ajetaan nyt toista kertaa peräkkäin Silverstonen 5,9 kilometrin mittaisella radalla.
– Tämä on hieno ja monipuolinen rata, josta löytyy haastavia ja varsin persoonallisiakin mutkayhdistelmiä, Ajo luonnehtii myös pinnaltaan vaihtelevaa perinteikästä brittibaanaa.
Kelien osalta – ikävä kyllä – perjantaina harjoituksilla käynnistyvä viikonvaihde noudattaa sumuisessa saarivaltakunnassa turhankin tuttua kaavaa.
– Viileää ja sateista, sitähän tänne on luvassa koko viikonlopuksi.

Uusin numero