Kovalainen toipilaana MM-pisteille

Hyvinkääläinen Yamaha-kuljettaja saavutti ensimmäisestä erästä viisi MM-pistettä 16. sijallaan.
 
– Vain kuusi päivää aikaisemmin tapahtunut kaatuminen aiheutti sen, että kuski ei ollut parhaassa kisaterässä. Polven sivuside vaurioitui avauskisan rajussa kaatumisessa. Se on vanha vamma, joka onneksi paranee itsestään muutaman viikon kuluessa, Kovalainen jutteli.
 
– Pyrin ajamaan viikonlopun aikana mahdollisimman säästeliäästi. Ekassa startissa homma sujui kohtalaisen hyvin ja MM-pisteet lämmittävät.
 
Toisen erän aikana sade liukasti rataa entisestään, joten Kovalainen ei halunnut riskeerata kipeytyneen oikean polven kuntoa ja hän jätti viimeiset kierrokset ajamatta.
 
– Ajoin siellä sijan 20 haminoilla, mutta lopussa olosuhteet olivat niin älyttömän liukkaat, että en halunnut riskeerata polvea ja mahdollista suurempaa loukkaantumista.
 
– Kauden alku on ollut hankala. Tästä lähdetään parantamaan ja tekemään oikeita asioita. Kun kaikki onnistuu, silloin sijoitukset ovat paljon lähempänä kärkeä, Kovalainen järkeili.
 
MX3-luokan MM-sarja sarja jatkuu neljän viikon kuluttua, joten Marko Kovalaisella on sopivasti aikaa kuntouttaa polvi kisakuntoon.
 

Uusin numero