Kova uutinen – Tech 3 jättää Yamahan ja siirtyy KTM:lle

Siirto tekee tilaa Valentino Rossin VR46-tiimille MotoGP:ssä Yamahan satelliittitiiminä.

”En pysty summaamaan lyhyesti 20-vuotista yhteistyötämme Yamahan kanssa. Tämä on ollut kerta kaikkiaan erityinen yhteinen matka, joka on opettanut meille todella paljon. Minulla on vain hyviä muistoja, ja olemme saavuttaneet hienoja tuloksia. Yamahan perhe tulee olemaan aina sydämessäni ja mielessäni”, Tech 3:n tiimipäällikkö Herve Poncharal sanoo.

”Tällaisen yhteistyön päättäminen on minulle valtavan suuri päätös. Haluan jo nyt kiittää kaikkia Yamahan hienoja ihmisiä. Tech 3 on pieni tiimi, meidän on mietittävä tulevaisuuttamme ja punnittava eri mahdollisuuksia tarkkaan. Olemme nyt saaneet tarjouksen, joka sisältää sellaista, mitä olemme aina halunneet. En voinut sanoa sille tarjoukselle ei. Mutta tietenkin me olemme Monster Yamaha -tiimi täysillä tämän kauden loppuun saakka.”

Yamahan moottoriurheilujohtaja Kouichi Tsuji vahvistaa myös asian.

”Poncharal on informoinut meitä, että he eivät jatka sopimusta kanssamme. Hän on päättänyt siirtyä tiimeineen toisen partnerin leiriin. Hyväksymme ja kunnioitamme tätä päätöstä ja tulemme antamaan tällä kaudella kaiken tukemme Tech 3:lle.”

Tech 3:n huippukuljettajaa Johann Zarcoa on viety huhuissa KTM:lle, eikä tämä siirto ainakaan vähennä näitä spekulaatioita. Tiimin kisakuskien Bradley Smithin ja Pol Espargaron sopimukset päättyvät tämän kauden jälkeen.

Uusin numero