Kotkat kiristi voitolla mestaruuskamppailua

Ottelu eteni tasaisena loppuun asti. Seinäjoen Kotkat ratkaisi voiton itselleen ottamalla erissä 13., 15. ja 16. täydet 5-1 voitot vastustajistaan karaten samalla muilta.

Kokenut Juha Hautamäki oli vahvassa vedossa, niin kuin aina, mutta nyt myös Joni Keskinen ajoi hienosti. Nuori Jooa Partanen säväytti yleisöä ensimmäisessä liigaottelussaan. 15-vuotias tulevaisuuden lupaus ajoi ennakkoluulottomasti kokeneempien kuskien seassa ollen tärkeä osa Kotkien voitossa.

Kotijoukkue Sand Blowers ajoi ottelussa toiseksi. Niko Siltaniemi ajoi hienosti ja ensimmäistä kertaa samassa joukkueessa liigassa esiintyneet Mustosen veljekset Aki-Pekka ja Jesse keräsivät myös muhkean pistesaldon.

Liigaa johtava Kuusankosken Keittiöpiste oli mukana ilman ammattilaistykkejään Timo Lahtea ja Tero Aarniota ja joukkue jäi kolmenneksi. Kalle Katajisto oli jälleen hurjassa vedossa ajaen maksimipisteet mutta ei yksin pystynyt nostamaan Haukkoja paremmille sijoituksille.

Voitollaan Kotkat kavensi Keittiöpisteen sarjajohdon yhteen pisteeseen. Mestaruus ratkeaa tulevana tiistaina, 21. elokuuta Kuusankoskella ajettavassa liigan viimeisessä ottelussa.

Tulokset SM-liiga Hyvinkää:
1. Kotkat, Seinäjoki 32: Juha Hautamäki 12, Joni Keskinen 9, Jooa Partanen 8, Markku Autio 3
2. Sand Blowers, Hyvinkää 30: Niko Siltaniemi 12, Aki-Pekka Mustonen 8, Jesse Mustonen 6, Aarni Heikkilä 4
3. Keittiöpiste, Kuusankoski 28: Teemu Lahti 8, Marko Suojanen 7, Marko Hyyryläinen 7, Janne Nyman 6
4. Haukat, Lahti 23: Kalle Katajisto 15, Vili Mattila 3, Jouni Viljanen 3, Jiri Nieminen 2

Sarjatilanne 7/8 ottelua:
1. Keittiöpiste 30
2. Kotkat 29
3. Sand Blowers 23
4. Haukat 15

Uusin numero