Kotimainen crossikerma kokoontuu Alavudelle

Erittäin hieno ja mahtavia korkeuseroja tarjoava rata tulee haastamaan kuljettajat ja samalla tarjoamaan yleisölle runsaasti jännittävää motocrossviihdettä.

Kotimaisen huippumotocrossin pääsarjan kaikissa kolmessa SM-luokassa on nähty kauden aikana hienoja taisteluita osakilpailuvoitoista ja sama meno tulee varmasti jatkumaan Alavuden Murronennevalla.

MX1-luokassa odotettavissa
mielenkiintoinen kilpailu

Pääluokka MX1 saa vierailijan motocrossin MM-sarjasta, kun Valtteri Malin saapuu näyttämään vauhtiaan ja luvassa onkin täysi päiväohjelma risuperän hiekalla.

Luokan sarjakärki Aki Manninen viihtyy Alavuden hiekalla ja on varmasti mukana voittotaistossa.

Muu kärki, Teemu Keljo, Toni Eriksson, Joni Roos, supermoton maailmanmestari Mauno Hermunen ja Pohjanmaan oma kärkikuljettaja Harri Yli-Villamo järjestää varmasti kunnon taistelun SM-kauden viidennen osakilpailun voitosta.

MX2-luokassakin mukana
maailmanmestari

Keskimmäistä SM-luokkaa MX2 johtaa Kim Savaste, joka kaasutti kasikymppien MM-kultaan muutamia vuosia sitten.

Savaste on ajanut huipputuloksia EMX125-sarjassa, viimeisimpänä Sveitsin osakilpailussa hienosti kakkoseksi. Sarjakärki Savaste johtaa myös lauantaina ajettavaa MXJ-luokkaa ja saapuukin luottavaisena kisaamaan viikonlopun molempina päivinä.

Luokan villi kortti on Miro Sihvonen, joka on kisannut tämän kauden EMX250-sarjaa ja ottanut sieltä hienoja podiumtuloksia.

Sunnuntaina päättyneessä EMX250 EM-sarjassa Sihvonen oli kuudes. Sihvonen kisaa myös  Saksan pääsarjassa MX2-luokkaa jota hän johtaa. Sihvosella tulee olemaan varmasti hurja vauhti luokan kärjessä.

Myös EMX250-sarjaa kiertävä Jere Haavisto, Juuso Matikanen, Emil Silander, Roni Kytönen, Roope Väätäinen sekä Jalasjärven nuoret miehet Joel Latvala ja Matias Latvala tulevat näyttämään vauhtinsa ja taitonsa kovatasoisen luokan SM-pistetaistossa.

Nuorten SM-luokassa MXC/A-sarjan kärjessä paahtaa viime vuoden EMX150-sarjan mestari Emil Weckman, joka on voittanut jokaisen tällä kaudella kotimaassa ajamansa MXC/A-kisaerän ja kokonaiskilpailun. Weckman johtaa myös tämän vuoden EMX150-sarjaa ja on ajanut useaan EM-osakilpailuvoittoon.

Luokassa kakkosena kisaa Mauno Nieminen. Hän on käynyt kovaa kamppailua podium-paikoista Riku Niemen, Kim Koskisen ja Kasper Kaangasniemen kanssa.

Myös Jalasjärven Aaro Kankaanpään odotetaan liittyvän kärkikastiin tutulla hiekkaradalla. Sarjaa johtava Weckman kisaa myös lauantaina ajettavassa MXJ-luokan kisassa.

Lauantaina kisaavat Suomen cup pisteistä erittäin kovatasoinen MXJ-luokka sekä veteraanit

MXJ:n kisaerät ovat todella kovaa taistelua alusta loppuun. Luokkaa johtaa Kim Savaste ja Tatu Junnola on kakkosena, kolmantena puolestaan Weckman. Viiden kärkeen kuuluvat myös Aleksi Kurvinen ja Tomi Siro. Jalasjärven Kevin Ragnellilta on myös odotettavissa hyvä suoritus tutulta radalta.

Lisäksi Murronevalla nähdään kansallinen junioreiden yhdistetty MXC/B ja MXC/C -luokka jossa kisaa ennätysmäärä alavutelaisjunioreja. Yhteensä seitsemän järjestävän seuran junioria kotikilpailussa on hieno esimerkki tärkeästä juniorityöstä, jota Pohjanmaalla on tehty jo vuosia.

Nuoret herrat MXC/C-luokassa ovat Mikke Hakaoja, Heikki Vähäpesola, Patric Korpi, Antti Kuusela, Marius Mäkynen, Ossi Soukkala ja Topi Toivola. Pojat lähtevät tietenkin innoissaan kisaamaan kotikilpailuunsa. Jalasjärven Jere Harju kisaa puolestaan MXC/B-luokassa ja myös hän hakee Alavudelta huipputulosta.

Kilpailut Murronnevalla alkavat molempina päivinä klo 11.30.

Ylhäällä olevassa kisaennakkovideossa haastattelussa ovat Harri Yli-Villamo MX1, Joel Latvala MX2, Matias Latvala MX2, Kevin Ragnell MXJ sekä isäntäseuran MXC/C juniori Heikki Vähäpesola.

SM-sarjan nimikkoyhteistyökumppani on Motonet Oy ja sarjan nimi Motonet SM-Motocross 2016.  Muut yhteistyökuppanit ovat Ford, Autokeskus, Transitar, Värikäs, Dunlop, Motul, Oakley, KTM, FOX, Monster Energy, EVS, RaceSoCal, JPV Racing, Bahco, Huikuri Productions, Blingfactory, Team Laine, VHJ-Service, Offroadpro, RaffiGraphix, Infra Taito, Pirkan Pinnoitus, DC shoes, DirtCult.

* Kilpailun aikataulu.

Teksti, kuvat ja video: SM-Motocross tiedotus

Uusin numero