Kostamon kausi päättyi tekniseen keskeytykseen Macaon GP:ssä

Macaoon viime vuotista katurata-GP:n voittoa puolustamaan lähtenyt Erno Kostamo joutui pettymään, kun hyvin alkanut kilpailu päättyi tekniseen vikaan jo alkukierroksilla.

Kauden päättävä Macaon GP keräsi jälleen ison nipun maailman kovimpia katuratakuljettajia kamppailemaan Superbike-moottoripyöräluokan herruudesta. Viime vuoden voittajan Erno Kostamon lisäksi kovimpia suosikkeja olivat Peter Hickman, Davey Todd ja David Datzer.

Kostamo ajoi koko viikonlopun erittäin hyvin ollen harjoituksissa ja aika-ajoissa aina radalle mennessään kolmen parhaan joukossa. Tuloksena oli lähtöruudukon eturivin kolmospaikka, edellä Peter Hickman ja Davey Todd. Kilpailun startissa kokenut Michael Rutter puristi kakkosrivistä edelle ja tiputti Kostamon nelossijalle. Jo ensimmäisellä kierroksella Rutter kuitenkin jarrutti neulansilmämutkan pitkäksi ja näin Kostamo kuittasi itsensä kolmospaikalle pitäen sitä hallussaan selvästi. Kilpailun neljännellä kierroksella Kostamon pyörästä loppui kyyti ja joensuulainen parkkeerasi BMW:nsä nojaamaan radan reuna-aitaa vasten.

– Sähköt hävis pyörästä, päävirtarele, totesi pettynyt Kostamo ratavarikolle palattuaan.

Keskeytyksestä huolimatta Kostamo näki paljon positiivista Macaon suorituksissaan.

– Vauhti ois riittänyt podiumille. Kilpailussa 2.26-kierrosaika tuli helposti ja puristamatta. Ja varmalla ajolla, minkäänlaista riskiä en ottanut. Se oli tiedossa että Hickmanille en täällä vielä pärjää, sillä on niin paljon enemmän kokemusta täältä. Pitää kuitenkin itelleenkin tunnustaa, että kun pystyy tämmösissä maailman isoimmissa kisoissa ajamaan kolmen sakissa, niin on sitä jotain tullut oikeinkin tehtyä.

Positiivinen on myös Kostamon arviointi loppukauden kehityssuunnasta.

– Etteenpäin on menty ajettavuuden kanssa, täälläkin kierrosajat parani viime kerrasta, vaikka rata on mennyt pomppuisemmaksi. Tästä on hyvä jatkaa ensi kauteen.

———                                                                                                                                                              

32-vuotias Erno Kostamo on kilpaillut 20 kautta kaksipyöräisillä. Asfalttiratojen lisäksi hän on ehtinyt kilpailla myös enduroilla. Ratamoottoripyöräilystä Kostamo siirtyi kilpailemaan katuradoille kaudella 2016. Sarjana on ollut IRRC eli International Road Racing Championship, mutta sen lisäksi hän on kilpaillut kahdessa maailman arvostetuimmassa katuratakisassa, eli Mansaaren TT:ssä ja North West 200:ssa. Vuonna 2022 Kostamo voitti Macaon GP:n ensimmäisenä pohjoismaisena kuljettajana. Kostamo jatkaa katuratakilpaiujen parissa myös kaudella 2024. Tarkempi kilpailuohjelma julkistetaan myöhemmin.

Teksti: Erno Kostamon tiedotus, kuvat: SamWu你发送了

Uusin numero