Kostamo tähtää kärkeen Chimayssa

Itseluottamusta uhkuva Erno Kostamo on valmis hakemaan lisäystä voittotililleen, kun IRRC-sarja vierailee Belgian Chimayssa.

Edellisen IRRC-kilpailuviikonlopun yhteydessä avausvoittonsa napannut Erno Kostamo lähtee Chimayn osakilpailuun hakemaan lisäystä voittotililleen. Kuva: Milan Kubin.

Tulevana viikonloppuna järjestetään IRRC-sarjan neljäs osakilpailu Belgian Chimayssa. Superbike-luokan sarjapisteissä toisena olevalla, ja edellisen kilpailuviikonlopun yhteydessä sarjan avausvoittonsa ottaneella Erno Kostamolla on erinomaiset mahdollisuudet mestaruuteen.
– Sarja on nyt puolessa välissä ja pisteitä on vielä paljon jaossa. Itse asiassa tällä hetkellä tuntuu hieman samalta kuin Suomenmestaruusvuonna 2012. Vaikuttaa siltä, että saan tehdä radalla mitä vaan, ja pelit vain tottelee. Imatran viimeisestä kisasta alkaen olen pystynyt ajamaan rennosti hyviä aikoja. Samalta tuntui myös edellisessä kilpailussa Terlickossa, ja toivottavasti meininki jatkuu myös Chimayssa, Kostamo pohtii.
Miehen lisäksi myös tekniikka on hyvässä kunnossa. Kostamo uskoo, että kunhan teknisiltä murheilta vältytään, on odotettavissa jatkoa edellisen kilpailuviikonlopun onnistumisille.
– Pelit on nyt läjässä ja kaikki on pyörän suhteen hyvin. Toivottavasti tekniikan kanssa ei tulekaan mitään murheita ja pääsen keskittymään ajamiseen. Silloin tuloksia on kyllä luvassa ja muille pojille tulee kova kiire, Kostamo ennustaa.
Ennakkoon vaikuttaa siltä, että viikonlopun suurin kysymysmerkki on keli. Tällä hetkellä ilma Chimayssa on todella kuuma, mutta viikonlopun ennusteet poikkeavat lähteestä riippuen toisistaan varsin voimakkaasti.
– Auton mittari näyttää +43 °C, en ole tainnut ikinä olla näin lämpimässä. Jos viikonloppuna on näin kuumaa, se tekee kyllä homman todella mielenkiintoiseksi. Täällä tosin säät vaihtelevat myös melko nopeasti, joten jää nähtäväksi, mitä kelit lopulta ovat, toteaa Kostamo.

Vaikka belgialaisrata onkin Kostamon mieleen, eivät aiemmat Chimayn vierailut ole sujuneet kovin menestyksekkäissä merkeissä.
–  Periaatteessa rata sopii minulle hyvin, mutta kilpailut täällä eivät ole oikein koskaan sujuneet. En ole koskaan tainnut olla edes podiumilla. Milloin olen itse ollut turvallani ja milloin taas on kiertokanget tulleet kurkkimaan lohkon ulkopuolelle. Toivottavasti kolmas kerta toden sanoo ja vaikeuksilta säästytään, Kostamo kertaa.
Rataa Kostamo kuvailee Imatran ja Terlickon kaltaiseksi. Se sisältää todella nopeita osuuksia, mutta myös nopeita ajettavia kohtia.
– Chimayn radalla kysytään huippuja aika lailla. Lisäksi radalla on pari-kolme paikkaa, jotka kysyvät hieman jalkoväliä vetää täysiä, niissä kärkikuljettajat eroavat muista. Täällä on myös kovia jarruja, ja sehän sopii minulle hyvin, sillä pyörämme on todella hyvä jarruttaa, kertoo Kostamo.
Kostamon urakka alkaa jo tänään perjantaina, jolloin on IRRC-sarjan kilpailuille poikkeuksellisesti vuorossa harjoitukset.
– Treenejä ajetaan vain täällä ja Imatralla. Ajan pari harjoitustamme mielellään, niissä pääsee ottamaan hieman tuntumaa ennen aika-ajoa. Toivottavasti täälläkin päästään rakentamaan kilpailuviikonloppua samalla tavalla kuin viimeksi Terlickossa, maltilla eteenpäin kohti menestystä, Kostamo toteaa.

IRRC-sarjan neljäs osakilpailu järjestetään 26.-28. heinäkuuta Belgian Chimayssa. Erno Kostamo osallistuu Superbike-luokkaan Naulankanta Motosportin BMW S 1000 RR:llä. Kolmen ajetun osakilpailun jälkeen Kostamo on sarjapisteissä toisella sijalla.

Faniensa iloksi Kostamo jakaa yhdessä yhteistyökumppaninsa XLmoton kanssa Chimayn viikonlopun kokonaissuoritukseen perustuen lahjakortin. Jos Kostamo on viikonlopun kokonaisvoittaja, yksi seuraaja voittaa 200 euron lahjakortin, jos sijoitus on toinen tai kolmas, on lahjakortti arvoltaan 150 euroa ja neljättä tai viidettä sijaa juhlitaan 100 euron lahjakortilla. Lahjakortin saaja valitaan Erno Kostamon Instagram-seuraajien ja Facebook-fanien kesken. Erno Kostamo löytyy sekä Instagramista että Facebookista tunnuksella @ernokostamo38.

Uusin numero