Koskinen voittoon SM-avauksessa kotiyleisön edessä – 13-vuotias Ossi Rantala yllätti

Viime vuoden tuplamestari Äänekosken Moottorikerhon Vertti Takala aloitti tittelinsä puolustamisen menestyksekkäästi voittamalla A250-luokan. Toiseksi sijoittui Seinäjoen Moottorikerhon Niclas Pöytälaakso ja kolmanneksi Ville Töhönen. Kansainvälisiltä areenoilta tuttu Niki Tuuli yllätti haastamalla pienellä harjoitusmäärällä luokan kärkeä. Hän jäi hiuksen hienolla erolla palkintokorokkeelta ja sijoittui neljänneksi.

Vertti Takala vei nimiinsä A250-luokan ennen Niclas Pöytälaaksoa ja Ville Töhöstä. Kuva: Aki Ajo

A450-luokan lähdössä Takala joutui antautumaan kotiyleisön edessä loistaneelle Mikko Koskiselle. Kolmanneksi karautti nyt paluun radoille tehnyt Konneveden Moottorikerhon Kari Vehniäinen.

Veteraaniluokassa nopeinta vauhtia piti Mikko Huttunen, joka sai seurakseen palkintokorokkeelle Sami Kemppaisen sekä Rauno Antikaisen.

125 2T -luokassa Konneveden kaksikko Ville Jauhiainen ja Erkki Silvasti saivat palkintokorokkeelle väliinsä Niki Tuulin.

125 2T -luokan vei Ville Jauhiainen, toiseksi sijoittui hienon jääratadebyytin tehnyt Niki Tuuli ja kolmanneksi Erkki Silvasti. Kuva: Aki Ajo

Mika Aho vei nimiinsä ATV-luokan ennen Janne Rantalaa ja Jani Väisästä.

Sprint 250 -luokan yllättäjäksi nousi hienoa vauhtia kotiyleisön edessä pitänyt nuori lupaus, vasta 13-vuotias Ossi Rantala, joka jätti taakseen Ville Jauhiaisen ja Janne Rantalan.

Sprint 450 -luokassa Vehniäinen näytti, että muutaman vuoden tauko ei juuri paina 25-kertaista Suomen mestaria. Mies vei luokan nimiinsä ja sai seurakseen palkintokorokkeelle Lasse Kurvisen ja Kasperi Koskisen.

Junior-luokan lähtö ajettiin nyt ensimmäistä kertaa Seinäjoella. Kuva: Aki Ajo

Seinäjoen kilpailuviikonloppu päräytettiin käyntiin historian ensimmäisellä 10-15-vuotiaiden Junior-lähdöllä, jonka vei Sprint 250 -luokan tapaan Ossi Rantala. Toiseksi sijoittui Jimi Laitinen ja kolmanneksi Roni Niemelä.

Huomenna Seinäjoella kisataan kerhojoukkueiden paremmuudesta 17 joukkueen kesken.