Koskela WCW:n kiistaton kunkku

Sunnuntain avauserässä Koskela tykitti kärkeen heti startista, eikä hänellä ollut pienimpiäkään ongelmia pitää ykköspaikka ruutulipulle asti. Voittomarginaaliksi kirjattiin loppujen lopuksi lähes puoli minuuttia. Erän kakkoseksi ehti viikonlopun yllättäjä, Rauman Joni Roos jättäen seuraaville sijoille Juuso Matikaisen, Rolle Leinosen ja Jukka Pirisen.

Toisessa erässä Pirinen sai nimiinsä yhden johdetun kierroksen, kisan ensimmäisen. Toisella kierroksella Koskela siirtyikin sitten jälleen kärkeen ja ehti karata muilta taas lähes puolen minuutin päähän. Roos jatkoi hienoja otteitaan ajaen taas kakkoseksi ennen Piristä, Matikaista ja Leinosta.

Teemu Lehtinen ei päässyt osallistumaan sunnuntain kilpailuun ollenkaan, hän sai lauantain toisessa erässä kiven ranteeseensa edellä ajavan takarenkaasta. Kisan jälkeen ranne todettiin sen verran kipeäksi, että Lehtinen poistui saman tien tarkempiin tutkimuksiin.

Viikonlopun kokonaiskisassa voittaja oli suvereeni, mutta seuraavat sijat jaettiin niukoin piste-eroin. Matikaisen lauantain kakkossijat riittivät pitämään hänet viikonlopun kakkosena, mutta vain kahden pisteen erolla ennen Roosia. Pirinen puolestaan jäi Roosista kuusi pistettä, viides oli Leinonen.

MXJ-luokassa nähtiin myös täysin suvereeni voittaja, kun Koskelan teamikaveri Jami Numminen otti kummassakin erässä puhtaan voiton. Lähes yhtä selkeästi kakkoseksi päästeli Robin Selenius. Päivän totaalin kolmossija meni Jere Hirvoselle niukasti ennen Juuso Jukkaraa.

Henri Koivunen puolestaan ajoi MXB:n molempien erien voittoon, mutta lauantain kesken jäänyt avauserä pudotti hänet koko viikonlopun kolmanneksi. Kokonaiskisan voittaja Janne Aaltonen oli sunnuntain erissä toinen ja kolmas. Pisteissä tämän kaksikon väliin kiilasi Antti Ukkonen.

Motocross-kausi jatkuu ensi viikonloppuna Vantaalla MX1-luokan kauden ensimmäisellä SM-osakilpailulla. Ilmoittautuneita kauden avaus-SM:ään on peräti 70, mukana mm. Antti Pyrhönen ja Ludde Söderberg, joten kisasta on tulossa huikean kovatasoinen.

Täydelliset tulokset:
http://www.mylaps.com/results/showevent.jsp?id=764840

Uusin numero