Korpiahon ja tallipäällikkö Kuparisen tunteet pinnassa Motoparkissa

SM-kauden päätösviikonloppuna Virtasalmella ajettiin kaksi Superbike-luokan kilpailulähtöä. BMW-kuljettaja Kari Vehniäinen voitti molemmat kilpailuerät ja Erkka Korpiaho sijoittui molemmissa erissä toiseksi. Eeki Kuparinen sijoittui lauantaina neljänneksi ja sunnuntaina kolmanneksi.

Vehniäinen oli syystäkin tyytyväinen viikonlopun tulokseen.

– Kaudella vaivanneet pienet tekniset murheet saatiin selvitettyä. Kun vielä oma ajokin kulkee hyvin, niin olen erittäin tyytyväinen lopputulokseen. Voitot nostivat Vehniäisen SM-pistetaulukossa hopealle.

Korpiahon komea
ura päätökseen

Korpiaho päätti pitkän kilpailu-uransa Suomen mestaruuteen, joka oli hänelle peräti viidestoista.

– Kyllä tämä oli viimeinen SM tason kilpailuni kaksipyöräisillä. Varikolla minut voi tulevina vuosinakin nähdä eri tehtävissä, varsinkin jos omat lapset alkavat kilpailla road racingissa, valotti Korpiaho tulevaisuuden suunnitelmiaan.

Korpiahon mestaruus ja uran päätös nosti sekä kuljettajan että tallipäällikön tunteet pintaan.

– Olimme Siukolan Ekin kanssa mukana kun Erkka ajoi ensimmäiseen Suomen mestaruuteen. Välillä on voitettu mestaruuksia yhdessä ja välillä erikseen. Nyt ympyrä sulkeutuu arvoisellaan tavalla, toteaa tallipäällikkö Esko Kuparinen.

Eeki Kuparinen taisteli kolmanneksi.

– Eekin ajo oli taistelua sillä neljä viikkoa sitten operoitu olkapää ei täysin totellut kuljettajan komentoja. Kuitenkin hyvin mennyt kausi sai loistavan päätöksen Suomen kisoja osalta pronssimitalin muodossa. Pari kisaa  Saksassa olisi vielä jäljellä ja olkapään kuntoutus täydessä vauhdissa.

Superbike-luokan lopulliset SM-pisteet:
1. Erkka Korpiaho, BMW 121
2. Kari Vehniäinen,  BMW  120
3. Eeki Kuparinen,  BMW 119

Viimeisin numero