Korhonen tavoittelee TT:n kärkisijoja

Mansaaren TT:n parhaan suomalaissijoituksen ajanut tamperelainen Tuukka Korhonen palaa TC Racingin tiimiin vuoden 2016 TT:ssä. Viime vuonna Lightweight-luokan kolmanneksitoista sijoittunut Korhonen kilpaili vuoden 2013 Manx Grand Prixissä TC Racingin väreissä. Tuolloin mies sijoittui yhdenneksitoista.  

Tänä vuonna Korhosen tiimikavereita DP Coldplaning/TC Racingissä ovat ruotsalainen Björn Gunnarsson, joka kilpailee Lightweightin lisäksi Supersport-luokassa sekä brittiläinen Victor Cox, joka osallistuu ensikertalaisena Superbike- ja Superstock-luokkien lisäksi Senior TT:hen.

Lightweight-luokan tavoitteeksi Korhonen mainitsee viime vuonna kiusallisen pienellä marginaalilla saavuttamatta jääneen hopeisen replican saamisen palkintokaappiinsa. 

– Lisäksi Gunnarsson pitää ehdottomasti lyödä, Korhonen velmuilee. 

Korhonen on ilmoittautunut myös Supersport-luokkaan, mutta tiimipaikka puuttuu yhä. Oman pyörän tuomista Mansaarelle Korhonen ei pidä vaihtoehtona. 

– Se on liian kallis ja suuritöinen projekti. Supersport-luokan pyörä järjestyy varmasti ja olenkin keskusteluissa parin tiimin kanssa, mutta vielä toistaiseksi siitä ei ole enempää kerrottavaa, Korhonen toteaa.

Mansaaren TT ajetaan 28.5.-10.6.2016. Tuukka Korhonen kilpailee Lightweight-luokassa numerolla 25 ja Supersport-luokassa numero on 83. Mansaaren TT:n lisäksi Korhonen kiertää IRRC-sarjaa, jonka supersport-luokkaan hän osallistuu Yamaha YZF-R6:lla.

Uusin numero