Korhonen tänään Lightweight-luokan kymmenenneksi nopein

Katurataspesialisti Tuukka Korhonen jatkaa vielä urakkaansa Mansaaren TT:ssä. Huomenna ohjelmassa on miehen pääluokan, Lightweightin kilpailu. Luokan viimeinen harjoitus on ajettu tänään. Korhonen oli komeasti tämän päivän session kymmenes ja yhdistetyissä tuloksissa mies majailee sijalla 18. Taakse jäivät muiden muassa Michael Dunlop, Michael Sweeney ja Martin Jessopp.

– Tällaisen tuloksen jälkeen on tosi hyvä fiilis lähteä huomiseen kilpailuun, Korhonen hehkuttaa ja kehuu vuolaasti NK Motorsin Kawasakia.

– Niklas (Pfeiffer) on tehnyt todella hyvää duunia, pyörä on todella nopea ja hyvä ajaa, olisipa Supersport-luokkaan ollut käytettävissä vastaavan tasoinen kalusto. Ainoa ongelma on lievä puskeminen täpötäydellä tankilla, mutta sen kanssa tulen kyllä toimeen, Korhonen kiittelee. Viimeisen harjoitusajon suorituksen arvoa nostaa se, että aika on ajettu seisovalla lähdöllä ja tankki täynnä.

– Tankkasimme pyörän täyteen siltä varalta, että saisin ajaa kaksi kierrosta. Toinen kierros olisi periaatteessa mahtunut aikaikkunaan, kertoo Korhonen pyyhkien hikeä otsaltaan.

– Eilinen jäi siinä määrin kismittämään, että huomisesta kilpailusta lähdetään hakemaan replikaa, ja nimenomaan hopeista sellaista, Korhonen täräyttää.

– Koska tittelini Suomen nopeimpana TT-kuljettajana vaihtui viikolla Suomen hitaimmaksi TT-kuljettajaksi, aion ainakin napata nimiini korkeimman TT:ssä ajetun suomalaissijoituksen, virnistää Korhonen. Parhaiten sijoittunut suomalaiskuljettaja on Pentti Korhonen, joka ajoi vuoden 1974 Senior TT:ssä sijalle 21.

Lightweight-luokan kolmekierroksinen kilpailu ajetaan perjantaina 6. kesäkuuta kello 12.15 Suomen aikaa. Kilpailuviikon päättää Senior TT kello 15.00 Suomen aikaa.

Uusin numero