Korhonen pyrkii kärkivauhtiin Horicessa

Mansaaren TT-ajoihin valmistautuva Tuukka Korhonen starttaa viikonloppuna Tsekin Horicessa ajettavaan katuratakilpailuun. Mies ajaa samoilla pyörillä, joilla hän osallistuu parin viikon päästä Mansaaren TT-ajoihin, luokat ovat Supersport, jossa alla on Tuukan oma CBR 600 RR ja Supertwin, johon Kawasaki ER-6 tulee viime vuoden tapaan NK Motorilta.

– Periaatteessa kausi alkoi jo huhtikuussa, kun kävin ajamassa Kawasakilla Belgian Twin Cupia, mutta kilpailu oli moottoriradalla, joten eihän sitä lasketa, Korhonen nauraa.

– Sieltä tuli palkkariin kaksi kolmossijaa ja TT:n vaatimat kaksi ajettua kilpailua, toteaa Korhonen. Samalla reissulla Korhonen Honda jätettiin Hyperprolle viimeistä silausta varten.

– Saimme Hondan tehot asiaankuuluvalle tasolle talven aikana ja nyt Hyperpron Paul Klop teki pyörään uuden alustan, joten tänä vuonna ollaan varmasti kilpailukykyisiä, toteaa Korhonen.

– Kävin ajamassa eräänlaisen shakedownin Hengelon IRRC-avauskisassa. En ollut ehtinyt ajaa Hondalla lainkaan ennen kisaa, ja joka ainoalla sessiolla pyörästä putosi jotakin radan varteen. Starttaamaan pääsin kahteen kilpailuun neljästä ja niistäkin maaliin vain toisessa, Korhonen harmittelee.

– Oli ikävää, että viikonloppu meni pulttien kiristelyksi, mutta tilanne korjataan varmasti tulevana viikonvaihteena, Korhonen lupaa.

– Olen aina pitänyt Horicen kisasta. Vaikka paikalliset suuruudet menevät varmasti kovaa Supersporteilla, pyrin pistämään kampoihin järjen rajoissa. Kalustoa ei nimittäin kannata rikkoa aivan TT:n alla! Korhonen muistuttaa.

– Pienillä pyörillä olen aina ollut nopea. Kaksipuolikkaalla plakkarissa on yksi voitto, joten lähdetään hakemaan ykköstilaa myös Supertwin-luokasta! 

Uusin numero